Στοχος η δευτερη θεση για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογες

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια ισχυρή δύναμη στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές τόνισε από την Κομοτηνή ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ανδρέας Σπυρόπουλος

Συμμετείχε σε σύσκεψη με νέους και στην κοπή βασιλόπιτας της τοπικής νομαρχιακής

Την πεποίθηση πως από τις Ευρωεκλογές ξεκινά η αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, πρώτα ως δεύτερη δύναμη σε αυτές και στη συνέχεια ως κύριος πόλος απέναντι στη ΝΔ, εξέφρασε από τον Κομοτηνή ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη, έχοντας μεταξύ άλλων συνάντηση με φοιτητές και νέους κατά την οποία συζήτησε για το μέλλον και την ανανέωση της ΠΑΣΠ αλλά και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο γενικότερα, ενώ στη συνέχεια παρέστη στην κοπή πίτας της νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Γραμματέας κ. Γιάννης Αμαραντίδης, και το παρών έδωσαν αρκετά παλιά και νέα μέλη του Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» Δαμιανός Καγκελίδης, υποψήφιοι βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και άλλοι.

«Ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά, αλλά μια  χρονιά ελπιδοφόρα και για την παράταξη,  αλλά θέλω να πιστεύω  και για την ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή  βιώνουν οι πολίτες είναι  πάρα πολύ μεγάλα, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση, τόνισε, δεν θέλει και δεν μπορεί  να σταματήσει την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών στα προϊόντα, που σχεδόν στο σύνολό τους είναι πάνω από το μέσο όρο από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερα στο κομμάτι των τροφίμων σωρευτικά τα τελευταία  τρία χρόνια οι τιμές έχουν  αυξηθεί από 25 έως 30%.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε, αποδεικνύουν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια πάρα πολλοί  κερδοσκοπούσαν εις  βάρος του ελληνικού λαού, με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα απολύτως. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε αυτό που από την πρώτη στιγμή είπε το ΠΑΣΟΚ,  ότι πρέπει να υπάρχουν  μέτρα μόνιμου χαρακτήρα στο εισόδημα  των πολιτών, που  έχει μειωθεί  ραγδαία  τους τελευταίους μήνες, έτσι ώστε να μπορούν να στηριχθούν οι οικογένειες.  «Μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να συγκρατήσουνε αυτή τη μείωση του πραγματικού  εισοδήματος, και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες να αντέξουν  σε μια πολύ  δύσκολη συγκυρία» ανέφερε.

Ανάδειξη των προβλημάτων από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, θα προσπαθήσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές να αναδείξει τα υπόλοιπα  μεγάλα θέματα που έχουνε να κάνουνε με το κοινωνικό κράτος, με την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ με την κατάρρευση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων των μεγάλων νοσοκομείων  και των κέντρων  υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας, κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, σε μια Ευρώπη που έχει να αντιμετωπίσει δύο πολέμους στην ευρύτερη περιοχή μας, και πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να σταματήσουν, και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, το ερώτημα το οποίο πρέπει να τεθεί στους  πολίτες της χώρας, είναι αν πρέπει να υπάρχει  μια  ουσιαστική, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη  αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, στις  αποτυχίες και στην αδυναμία  που επιδεικνύει στη διαχείριση όλων αυτών των κρίσεων όλα τα τελευταία χρόνια και στην αλαζονεία που επιδεικνύουν τα στελέχη της. «Πιστεύω στη συζήτηση αυτή το ΠΑΣΟΚ  θα  είναι  μια ισχυρή δύναμη στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, δεύτερη δύναμη  και να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να είναι το ΠΑΣΟΚ ο πόλος αυτός απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

Απαραίτητη η στήριξη στους Αγρότες

Τέλος, ειδικά για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τόνισε πως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη των ανθρώπων της παραγωγής, που δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε η χώρα μας να έχει ένα πρωτογενή τομέα που τους αξίζει. «Δεν υπάρχει καμία στήριξη και κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση, και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη ώστε η χώρα μας να έχει μια ουσιαστική, αξιόπιστη και με δυνατότητα εξαγωγών αγροτική πολιτική» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.