Στο υποκαταστημα του ΕΦΚΑ Ροδοπης ο Δημητρης Χαριτου

Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον e-ΕΦΚΑ

«Η κυβέρνηση απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και στοχοποιεί τους εργαζόμενους του φορέα προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του»

Το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ροδόπης στην Κομοτηνή επισκέφτηκε, ενόψει της συζήτησης του νέου Νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου το πρωί της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους εργαζόμενους, τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΕΦΚΑ ΑΜΘ και αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, την περιφερειακή διευθύντρια ΚΕΑΟ ΑΜΘ, τον διευθυντή Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού & Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) ΑΜΘ και την διευθύντρια ΕΦΚΑ Ροδόπης, για τις αρνητικές επιπτώσεις του επίμαχου νομοσχεδίου στη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Ο βουλευτής στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση επί 2,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να στελεχώσει με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τον ΕΦΚΑ, δεν προχώρησε στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, πειραματίστηκε με τις προσλήψεις δικηγόρων και λογιστών με πρόσχημα την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, όμως σήμερα ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων έχει τριπλασιαστεί.

Αντί όμως η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους για τις ολέθριες επιλογές της, τόνισε ο Βουλευτής, απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και στοχοποιεί τους εργαζόμενους του φορέα προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ.

Πλήττεται ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου, η κυβέρνηση αξιοποιεί τις δυσλειτουργίες, υπαρκτά προβλήματα του ΕΦΚΑ, που οι δικές της πολιτικές δημιούργησαν, για να πλήξει τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, του οποίου πυλώνας είναι ο ΕΦΚΑ.

Στηλίτευσε έτσι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης τοποθετούνται σε νευραλγικές διευθυντικές θέσεις ιδιώτες, «τα γνωστά golden boys», χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα και με σκανδαλώδεις  αμοιβές που ξεπερνούν τις 8.000 ευρώ μηνιαίως, που αποτελούν  πρόκληση για την χειμάζουσα ελληνική κοινωνία.

Αποτέλεσμα θα είναι, προειδοποίησε, ότι αντί  να αντιμετωπιστούν, να διογκωθούν τα προβλήματα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων στις συναλλαγές τους  με τον ΕΦΚΑ.

Την ίδια ώρα ιδρύεται ΑΕ, εκτός του φορέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκποίηση των ακίνητων – φιλέτων του ΕΦΚΑ ύψους άνω του 1 δις ευρώ, με τον κ. Χαρίτου να θεωρεί πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται για deal με οικονομικά συμφέροντα για την περιουσία που χτίστηκε από τις εισφορές, δηλαδή τους κόπους και τις θυσίες των ασφαλισμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, και θα αντιδράσει μέσα στη Βουλή, δεσμευόμενος ότι θα καταργήσει το νόμο και θα προωθήσει νέες ρυθμίσεις «για έναν πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό και πιο προσβάσιμο στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους ΕΦΚΑ, στην υπηρεσία  του πολίτη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.