Στο Στρασβουργο για τη Κοινοβουλευτικη Συνελευση του Συμβουλιου της Ευρωπης ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Το σχόλιο του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ για την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Στο Στρασβούργο για τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό αντικείμενο την εκλογή δικαστών για τη Μολδαβία, τη Ρωσία και την Τσεχία βρίσκεται ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, λόγω απουσίας της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αποτελείται από τους κ.κ.Δημήτριο Καιρίδη, Γεώργιο Κατρούγκαλο, Νίνα Κασιμάτη, Γεώργιο Παπανδρέου, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Σωκράτη Φάμελλο και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν και την χώρα μας ανά επιτροπή.

Ο ίδιος όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τρίτης, 28 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει στην επιτροπή επιλογής των προαναφερθέντων δικαστών, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να είναι «φίλοι της Ελλάδας» ενώ παράλληλα συμμετέχει και στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, όπου συζητούνται ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την «μάχη» όπως την χαρακτήρισε να δίνεται «στην ανάδειξη της Ελλάδας ως μία χώρα που έχει μάθει στην πράξη να σέβεται τα δικαιώματα και τα ατομικά, αλλά και τα μειονοτικά».

«Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αλλάζει το ισοζύγιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

Η συζήτησή μας με τον κ.Στυλιανίδη συνέπεσε με την ανακοίνωση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, με τον βουλευτή Ροδόπης σε σχόλιο του να κάνει λόγο για μία «πολύ θετική εξέλιξη» η οποία συζητείται ήδη στο Στρασβούργο μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων συμμετεχόντων στην συνέλευση. «Υπάρχει ένας ενθουσιασμός και μια βελτίωση θεαματική στις σχέσεις μεταξύ της γαλλικής και της ελληνικής ομάδας» ανέφερε εξηγώντας τους λόγους που η συνεργασία αυτή είναι θετική.

«Αρχικά ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας με σύγχρονα όπλα δημιουργώντας πλέον ένα άλλο ισοζύγιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικά χρόνια υστερούσαμε σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Πλέον έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης που μας χώριζε από την Τουρκία. Αυτό συνοδεύεται και από αντίστοιχη ενίσχυση της διπλωματικής-διαπραγματευτικής μας θέσης, όσον αφορά το Κυπριακό και τα άλλα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος. Και βεβαίως η αμυντική συμφωνία δίνει και ένα πλεονέκτημα εντός του ΝΑΤΟ πλέον. Το ΝΑΤΟ πάντοτε στις σχέσεις μεταξύ των μελών του διατηρεί κατά πάγια τακτική ισορροπίες. Μέσα από την αμυντική συμμαχία με τη Γαλλία, δημιουργούμε έναν πρόσθετο αμυντικό θώρακα για τη χώρα μας, διότι δεσμεύεται η Γαλλία ότι σε μια περίπτωση απειλής κατά της Ελλάδας, θα είναι αρωγός της Ελλάδας στην πράξη. Αυτό ήταν κάτι που το επιδιώκαμε διπλωματικά, φαινόταν ακατόρθωτο όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και τώρα είναι μια πραγματικότητα» ανέφερε.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στην ποιότητα των όπλων, κάνοντας λόγο για υπεροχή της Ελλάδας τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης.

Για το 12%

Ερωτηθείς επίσης για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του 12% ο ίδιος έκανε έναν ιστορικό απολογισμό του ζητήματος, γνωστοποιώντας πως με την ολοκλήρωση και των συμψηφισμών θα δοθεί πλέον η δυνατότητα στις επιχειρήσεις «τα επόμενα χρόνια να έχουν πρόσβαση στο φθηνό χρήμα του Αναπτυξιακού Ταμείου και άλλα προγράμματα ευρωπαϊκά» για να εκφράσει την άποψη ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν προχωρήσει το σημαντικότερο μέρος των συμψηφισμών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.