Στο Σισμανογλειο Νοσοκομειο Κομοτηνης ο υποψηφιος βουλευτης του Ποταμιου Αγγελος Μαστραγγελης

«Δεν είπε όλη την αλήθεια για το νοσοκομείο ο κ. Κουρουμπλής»

Tο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Άγγελος Μαστραγγελής, όπου συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστα Ναλμπάντη. Μάλιστα με τη συνοδεία του κ.Ναλμπάντη ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε όλες τις κλινικές του «Σισμανογλείου», όπου συναντήθηκε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους, από τη συζήτηση με τους οποίους ο ίδιος διαπίστωσε, όπως τόνισε, πως «οι πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Κουρουμπλή από την Κομοτηνή, είναι έωλες και απολύτως πρόσκαιρες σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου μας». Όπως τόνισε εξερχόμενος του νοσοκομείου « η αναστολή των μετατάξεων των 14 νοσηλευτών που αποφασίστηκε, ισχύει μόνο για την περίοδο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι τις εκλογές. Μετά, ανοίγει και πάλι η διαδικασία της χρήσης του νόμου περί παραμεθορίων περιοχών που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και άρα οι 14 νοσηλευτές, αν επιμείνουν, θα μπορούν να φύγουν».
 
Ο κ. Μαστραγγελής επεσήμανε επίσης πως « στο τέλος του 2015 λήγει και η θητεία των 14 επικουρικών γιατρών που στελεχώνουν σήμερα το νοσοκομείο Κομοτηνής με αποτέλεσμα, εάν λείψουν και αυτοί, να έχουμε πραγματικό πρόβλημα λειτουργίας μέσα στον χειμώνα», σημειώνοντας στη συνέχεια πως «η πρόταση για απορρόφηση επιπλέον επικουρικού προσωπικού, σημαίνει πρακτικά επιπλέον δαπάνες από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για μισθοδοσίες που με τους σημερινούς επικουρικούς ανέρχονται σε 45.000 ευρώ τον μήνα», προτείνοντας την ψήφιση τροπολογίας στην επόμενη Βουλή για να παραταθεί η προθεσμία παραμονής τους στην Κομοτηνή.
 
Όπως τόνισε τέλος, «το νοσοκομείο Κομοτηνής υπάρχει σήμερα, χάρη στην αυταπάρνηση και τη δουλειά των γιατρών, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών το απαξίωσαν και το υποβάθμισαν αντί να το αναβαθμίσουν, να το ανακαινίσουν ή να χτίσουν ένα καινούργιο, όπως είχαν υποσχεθεί. Η εικόνα αυτή, προσβάλλει την πόλη μας, το λαό μας, τον πολιτισμό μας και αδικεί τους γιατρούς και το προσωπικό που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να το κρατήσουν όρθιο».
 
«Θα σταθώ με τις δυνάμεις που έχω αρωγός σε κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει η Κομοτηνή και η Ροδόπη ένα νοσοκομείο αντάξιο της ιστορίας και των ανθρώπων αυτού του τόπου» κατέληξε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.