Στο Πρωτοδικειο οι υποψηφιοι του Ποταμιου Ροδοπης

Ιλχάν Αχμέτ «Θα καταλάβουμε μια βουλευτική έδρα και αποσκοπούμε να έχουμε υψηλότερο ποσοστό»

Χαμογελαστοί και αισιόδοξοι βγήκαν χθες από το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι Ροδόπης, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της λίστα του κόμματος για τη Ροδόπη, κ. Ιλχάν Αχμέτ. Τον κ. Ιλχάν πλαισίωσαν ο κ. Άγγελος Τσολακίδης, που κατέρχεται για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Γενάρη στον εκλογικό στίβο, και η κ. Μαρίνα Ψάλτου, που αποτελεί νέα είσοδο στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, σε αντικατάσταση τρόπον τινά του αποχωρήσαντος κ. Σταμάτη Κουρούδη. Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού ίσως είναι οι πρώτοι στο νομό Ροδόπης, που κατέθεσαν επίσημα στο Πρωτοδικείο τις υποψηφιότητές τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται όμως, ως την Κυριακή που λήγει η σχετική προθεσμία, στην λίστα του Ποταμιού να προστεθεί κι άλλος υποψήφιος.
 
Με αφορμή την επισημοποίηση της επανακαθόδου του στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ μίλησε στον «ΠτΘ» για τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και τους στόχους του κόμματός του, σχολίασε την αποχή του κ. Κουρούδη από τις επικείμενες εκλογές ενώ περιέγραψε τους λόγους, που ένας ψηφοφόρος πρέπει να επιλέξει Ποτάμι αντί κάποιου άλλου κόμματος. 

«Θα είμαστε χρήσιμοι σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, δίχως καμία διάκριση»

Καταρχήν δήλωσε την ισχυρή πίστη του πως το Ποτάμι στον νομό Ροδόπης θα έχει μια εξέχουσα θέση και πως θα καταλάβει τη μία από τις τρεις βουλευτικές έδρες, που είχε χάσει στο «νήμα» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Εμφανίστηκε βέβαιος επίσης πως θα παραμείνει στην τρίτη θέση, ενώ προσδιόρισε ως στόχο τη συγκέντρωση υψηλότερου ποσοστού σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. «Πιστεύουμε ότι έτσι θα είμαστε χρήσιμοι σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, δίχως καμία διάκριση», σχολίασε, «όπως θα είμαστε χρήσιμοι βέβαια ως Ποτάμι και για τη χώρα μας». 

«Αξιόλογος επιχειρηματίας ο κ. Κουρούδης, κακοπροαίρετες οι ερμηνείες για την αποχώρησή του, δεν αποδυναμώνει το ψηφοδέλτιό μας»

Στο σχόλιό του για την αποχώρηση του κ. Σταμάτη Κουρούδη από το ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», τόνισε καταρχήν ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο επιχειρηματία, διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ τους και χαρακτήρισε κακοπροαίρετα οποιαδήποτε αντίθετα σχόλια και ερμηνείες της αποχώρησης, ενώ εκτίμησε ότι αυτή δε θα επηρεάσει αρνητικά τη δυναμική του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στον νομό μας. «Ήταν μια προσωπική του απόφαση να μην πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές», σημείωσε, «και εφόσον επιθυμήσει στο μέλλον να ασχοληθεί με την πολιτική, εμείς θα του ευχηθούμε καλή τύχη». «Ο κ. Κουρούδης είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας», συνέχισε, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Ποτάμι, ούτε αποδυναμώνει το ψηφοδέλτιό μας και κάθε εντύπωση που προκαλείται εξ αυτού είναι, νομίζω, κακόπιστη. Ο άνθρωπος έκανε μία δήλωση και είπε ότι δε θέλει να πολιτευτεί στην παρούσα φάση. Νομίζω ότι έχει το δικαίωμα. Από εκεί και μετά κάθε σχόλιο και κάθε ερμηνεία ίσως είναι παρακινδυνευμένη και κακοπροαίρετη». 

«Αποδείχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στο DNA του τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα»

Τέλος, συγκρίνοντας τις θέσεις του Ποταμιού με εκείνες των άλλων κομμάτων, ο κ. Ιλχάν επιτέθηκε καταρχήν στον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας πως «αποδείχτηκε ότι δεν είχε στο DNA του ή στην ιδεολογία του ή στην ιδιοσυγκρασία του τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια μετάλλαξη», συνέχισε, «και δεν πιστεύει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αντίθετα εμείς λέμε ότι μπορούμε και γι’ αυτό και το κεντρικό σύνθημα του Ποταμιού είναι ότι έχουμε και την πολιτική βούληση και τη δύναμη να πράξουμε τα δέοντα».

«Το θέμα είναι, από τα κόμματα με το λεγόμενο ευρωπαϊκό προφίλ, ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο πολίτης»

Για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που τα χαρακτήρισε παλιά κόμματα, υπογράμμισε πως «λόγω του παλιού κομματικού κράτους, δεν τόλμησαν να κάνουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, φοβούμενοι τις αντιδράσεις». «Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από το παρελθόν μας», αντέτεινε, «και έχουμε όλο το θάρρος να ενεργήσουμε με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον». «Από εκεί και μετά στο πολιτικό σκηνικό», συνέχισε, «υπάρχουν τα κόμματα που ξεκάθαρα υπερασπίζονται τη δραχμή, ήτοι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο το εκτιμούμε σα μια παλιά παραδοσιακή ιδεολογική πλατφόρμα, που ήταν πάντα σταθερή και εκφράζει την άποψή του ως έχει, ενώ έχουμε και τη Χρυσή Αυγή. Το θέμα είναι, από τα κόμματα με το λεγόμενο ευρωπαϊκό προφίλ, ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο πολίτης;
 
Εμείς πιστεύουμε ότι στον μεγάλο συνασπισμό, που θα γίνει μετά από τις εκλογές, πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα μικρότερο δημόσιο. Δηλαδή, να περικόψουμε δραστικά τις δαπάνες του ελληνικού δημοσίου και να μην επιβαρύνονται οι πολίτες με φόρους. Να μην επιβαρύνονται οι αγρότες με φόρους. Όχι άλλους φόρους στους αγρότες, όχι άλλους φόρους στους επιτηδευματίες. Το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση, που προβλέπει ότι από επαγγελματίες που έχουν μέχρι 30.000 ευρώ εισόδημα δε θα πάρουμε ΦΠΑ. Δε χρειάζεται να πληρώσει ΦΠΑ ο επαγγελματίας για να επιβιώσει. Μιλάμε επίσης για διαμερισμό του ΕΝΦΙΑ σε δήμους και κοινότητες, ενώ προτείνουμε και να μην ορίζεται ουδείς υπουργός, αν δεν έχει 5 χρόνια ένσημα. Κι άλλα μέτρα έχουμε καταθέσει, με τα οποία τολμούμε να κάνουμε τομές, ούτως ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να φύγουν τα βάρη. Για να πληρώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας κάθε μήνα, πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να επιβληθούν εις βάρος του λαού, αλλά πρέπει το ίδιο το δημόσιο να μικρύνει, για να έχουμε λιγότερες δαπάνες και από αυτήν την εξοικονόμηση να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στη χώρα μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.