Στο προσκηνιο ξανα το θεμα της «Εργοαναπτυξη» απο τη «ΡΙΖ.Α ΑΜΘ»

Ζητούν την παραίτηση του προέδρου και των διορισμένων από την περιφέρεια μελών

Τα βέλη στον περιφερειάρχη ΑΜΘ στρέφει με ανακοίνωσή της η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ» για τον θέμα της «Εργοανάπτυξη ΑΜΘ ΑΕ». Όπως επισημαίνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, Σπύρος Τουρτούρης, Παντελής Λασκαρίδης και Μενέλαος Μαλτέζος, κατόπιν δημοσιευμάτων στον Τύπο της Καβάλας, κατατέθηκαν σχετικές επερωτήσεις στο από 21 Δεκεμβρίου 2017 περιφερειακό συμβούλιο, οι οποίες έθιγαν το θέμα της πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία, «μία πρόσληψη που πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα ίχνος διαφάνειας, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση  και επιπλέον επέφερε «μεγάλη οικονομική επιβάρυνση λόγω της μη έγκαιρης αναγγελίας πρόσληψης του νεοπροσλαμβανόμενου Γενικού Διευθυντή στις αρμόδιες Υπηρεσίες».
 
Εξ αυτού του λόγου η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ ζητά την παραίτηση τόσο του Προέδρου της επίμαχης εταιρείας όσο και τις παραιτήσεις όλων των διορισμένων από τον Περιφερειάρχη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως «οι εποχές που οι τοπικοί “άρχοντες” έκαναν ότι ήθελαν, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, τελείωσαν». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Στην 20η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 21-12-2017 στην Κομοτηνή η παράταξή μας καθώς και η παράταξη «Γνώση και Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Τραϊφόρο Βασίλη κατέθεσαν επερωτήσεις σχετικές με την ανώνυμη εταιρεία «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» όπου κύριος μέτοχος με ποσοστό 80% είναι η Περιφέρειά μας.
 
Οι παραπάνω επερωτήσεις ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο των όσων γράφτηκαν στον τοπικό τύπο σχετικά με την παράνομη πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε.». Μία πρόσληψη που πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα ίχνος διαφάνειας, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες η οποία  επέφερε τελικά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση λόγω της μη έγκαιρης αναγγελίας πρόσληψης του νεοπροσλαμβανόμενου Γενικού Διευθυντή στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Ε.Φ.Κ.Α. – Ο.Α.Ε.Δ – Σ.Ε.Π.Ε.). Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην αναγγελία πρόσληψης του παραπάνω υπαλλήλου πρόεβη η εταιρεία ετεροχρονισμένα και ύστερα από ελέγχους που διενήργησε το Ι.Κ.Α. Καβάλας, γεγονός που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας, λόγω του καταλογισμού των προβλεπομένων προστίμων και προσαυξήσεων.
 
Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν τόσο από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο Χρήστο, όσο και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρο δεν ικανοποίησαν όχι μόνο τους ερωτώντες αλλά πιστεύουμε ούτε τους συμβούλους της συμπολίτευσης, γιατί ουδεμία απάντηση δόθηκε επί της ουσίας των ερωτημάτων.
 
Οφείλουν κάποιοι να αντιληφθούν ότι οι εποχές που οι τοπικοί «άρχοντες» έκαναν ότι ήθελαν, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, τελείωσαν. Η δημόσια περιουσία δεν είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε αιρετού, αλλά περιουσία του λαού, ο οποίος μάτωσε οικονομικά και συνεχίζει να ματώνει, εξαιτίας αυτών των πρακτικών.
 
Πολύ δε περισσότερο, κανείς δεν δικαιούται να ζημιώνει οικονομικά τη δημόσια περιουσία, απαιτώντας στη συνέχεια από τους πολίτες να αναλάβουν για μία ακόμη φορά το βάρος των δικών του επιζήμιων και σκόπιμων «λαθών».
 
Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ.Α.Ε.» κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, ενέργεια στην οποία θα έπρεπε ο ίδιος να έχει ήδη προβεί για λόγους πολιτική ευθιξίας, καθώς και από τον κ. Περιφερειάρχη να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διορισμένων από τον ίδιο, μελών του Δ.Σ της παραπάνω εταιρείας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.