Στο πλευρο του Συλλογου Κατασκηνωτων για τη λειτουργια του Καμπινγκ Φαναριου το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Καλεί την ΕΤΑΔ να προβεί στις δέουσες ενέργειες

Στο πλευρό του Συλλόγου Κατασκηνωτών που διαμαρτύρεται για τη διαφαινόμενη μη λειτουργία του Κάμπινγκ Φαναρίου στέκεται το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Ομοφώνως το συλλογικό όργανο του δήμου κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 31η Μαΐου υιοθέτηση ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μέχρι τώρα στάση της ΕΤΑΔ Α.Ε., καλώντας την αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε το Κάμπινγκ Φαναρίου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά  το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής:

«Στην Κομοτηνή σήμερα, 31 Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση και εισήγηση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, και εξέδωσε ομόφωνα το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μέχρι τώρα στάση της εταιρίας Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και τη μη λειτουργία του Camping Φαναρίου.

Ειδικότερα, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της λειτουργίας του Camping Φαναρίου και ενόψει της πιθανολογούμενης μη λειτουργίας αυτού, γεγονός που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μέχρι τώρα στάση της εταιρίας ΕΤΑΔ Α.Ε. τόσο στο θέμα αυτό, όσο και γενικώς στον τρόπο διαχείρισης των ακινήτων που της ανήκουν (παραλιακή ζώνη, κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΙΑ, ΞΕΝΙΑ, κλπ.), δεδομένου ότι όλα εμφανίζουν έντονη εικόνα εγκατάλειψης χωρίς να λαμβάνονται από πλευράς της εταιρίας οι δέουσες πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή τους, γεγονός ιδιαιτέρως επιβλαβές για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε το Camping Φαναρίου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης.

Ζητούμε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και μένουν εδώ και χρόνια αναξιοποίητα εις βάρος της περιοχής.

Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι εάν η απαξίωση αυτή συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα δέοντα, προασπιζόμενοι τα τοπικά συμφέροντα με προσφυγή ακόμη και στη δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών όπου τυχόν υπάρχουν.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 107/2023».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.