Στο πλευρο των εργαζομενων του ΚΕΘΕΑ το ΚΚΕ

Συνάντηση με τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη είχε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ροδόπης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, επικεφαλής του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων

Συνάντηση με τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην Κομοτηνή, σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, είχαν το πρωί της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιηθεί ο επικεφαλής του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Παναγιώτης Κατηφές.

Ο κ.Κατηφές και μέλη της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ συναντήθηκαν με εργαζομένους του ΚΕΘΕΑ στην Κομοτηνή με την αφορμή του νέου νομοσχεδίου που προετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο όπως επεσήμανε ο κ.Κατηφές στις δηλώσεις του αναμένεται να αποτελέσει το τέλος οργανισμών όπως το ΚΕΘΕΑ, προωθώντας την δημιουργία ενός νέου οργανισμού,  με διαφορετικά προγράμματα και φιλοσοφία στην πρόληψη και την απεξάρτηση που θα λειτουργούν όπως εξήγησε στην λογική «κόστος – όφελος».

Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται όπως εξήγησε ο ίδιος να αποτελέσει «πλήγμα» για την απεξάρτηση και την πρόληψη στην Ελλάδα, θέτοντας εν αμφιβόλω την συνέχεια της ύπαρξης προγραμμάτων  αλλά και οργανισμών όπως το ΚΕΘΕΑ.

Εκπροσωπώντας το ΚΚΕ ο κ.Κατηφές εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στο υπό σχεδιασμό νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «στηρίζουμε και την ύπαρξη του ΚΕΘΕΑ και κάθε στεγνού θεραπευτικού προγράμματος, γιατί βάζει μπροστά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του». «Το μήνυμα που δίνει και το ΚΕΘΕΑ είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει και εφόσον μπορεί να αλλάξει εμείς παλεύουμε για έναν άνθρωπο που θα μπορεί να πατάει στα πόδια του και με καθαρό μυαλό και συνείδηση θα μπορεί να αγωνίζεται για να κάνει την ζωή του καλύτερη μακριά και έξω από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης» πρόσθεσε.

«Στήνουμε πρόληψη και απεξάρτηση δίχως μόνιμο προσωπικό»

Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον τους γνωστοποιώντας πως στο προσχέδιο του νομοσχεδίου που υπάρχει αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι για τον επόμενο χρόνο θα «μεταφερθούν» στο νέο οργανισμό, έως την λήξη των συμβάσεών τους για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «το ζήτημα δεν είναι τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, είναι ότι σήμερα προσπαθούμε να στήσουμε πρόληψη και απεξάρτηση δίχως μόνιμο προσωπικό».

«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, για νέες μονάδες, τόσες όσες έχει ανάγκη ο τόπος, πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο διοικητικό και κυρίως επιστημονικό προσωπικό» πρόσθεσε για να καταλήξει τονίζοντας πως «το να έχεις εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι έχεις και προγράμματα με ημερομηνία λήξης. Οι ανάγκες όμως δεν σταματούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.