«Στο περιμενε» 103 δικαιουχοι αποζημιωσεων απο απαλλοτριωσεις ιδιοκτησιων τους για τμημα του καθετου αξονα Κομοτηνης-Ελληνοβουλγαρικων Συνορων

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν πληρώνει από το 2018 που εκδόθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις

103 συμπολίτες μας στο νομό Ροδόπης που έχουν περιουσίες σε τμήμα του δρόμου (κάθετου άξονα) Κομοτηνής Ελληνοβουλγαρικών συνόρων , φυσικά και νομικά πρόσωπα, ταλαιπωρούνται από την απρονοησία και την κωλυσιεργία του ελληνικού δημοσίου να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις που έλαβαν χώρα από το 2014, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας.

Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε τη Δευτέρα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή ώστε το θέμα να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκεί να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για την οδυνηρή αυτή καθυστέρηση που αφενός θίγει οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί τις απαλλοτριώσεις και αφετέρου αναδεικνύει έλλειμμα χρηστής διοίκησης εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι δύο:

«Α) Πότε σκοπεύετε να αποζημιώσετε τους δικαιούχους των εν λόγω απαλλοτριώσεων και να δημοσιευθούν οι σχετικοί πίνακες κατάταξης;

Β)  Προτίθεστε να αποζημιώσετε επιπρόσθετα τους εν λόγω δικαιούχους για την χρήση του οδικού άξονα που υφίσταται πλέον εδώ και έξι χρόνια;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.