Στο ΚΤΕΛ Ροδοπης και το Αστικο ΚΤΕΛ Κομοτηνης ο Δημητρης Χαριτου

Ο υποψήφιος βουλευτής άκουσε με προσοχή τις αγωνίες των ανθρώπων που ασχολούνται με το μεταφορικό έργο

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου είχε την Τετάρτη γόνιμες συζητήσεις στο ΚΤΕΛ Ροδόπης και το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής, με τις διοικήσεις, τους προέδρους και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο υποψήφιος βουλευτής άκουσε με προσοχή τις αγωνίες των ανθρώπων που ασχολούνται με το μεταφορικό έργο, οι οποίοι του έκαναν γνωστό ότι ακόμη εκκρεμεί από την πλευρά της κυβέρνησης η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. που αποσκοπεί στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Η καταβολή της ενίσχυσης καθυστερεί αδικαιολόγητα ανέφεραν στον υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν, γιατί είναι αναγκαία ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που όσοι εκτελούν μεταφορικό έργο αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες λόγω της αύξησης των καυσίμων και της δυσκολίας στην αγορά και συντήρηση εξοπλισμού. Στη συζήτηση επισημάνθηκε και η κοινωνική διάσταση του μεταφορικού έργου στην περιοχή μας και η ανάγκη στήριξης αυτού του έργου, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές.

Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαρίτου έκανε αναφορά στις άμεσες προτεραιότητες της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης που έχουν ως στόχο την πάταξη της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης) στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα δώσει ανάσα σε αυτήν την επαγγελματική κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα, που όπως είπαν, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των επιβατών και των λεωφορείων που σήμερα κινούνται στο νομό, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Χαρίτου υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι στις 21 Μαΐου ουσιαστικά εκλέγονται οι βουλευτές και τους κάλεσε όλους ανεξαρτήτως κομματικής επιλογής να τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους στην πρώτη κάλπη της 21ης  Μαΐου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.