Στο ιδιο εργο θεατες για τον Οικισμο Κρονεριου

«Δεν μπορεί να γίνει τουριστική προβολή για κάθε οικισμό ξεχωριστά» τόνισε ο Χ. Μέτιος στον Μ. Ταπατζά απαντώντας νέα επερώτηση για το θεμα

Την ίδια απάντηση με αυτή που είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες όταν το θέμα της τουριστικής προβολής του οικισμού του Κρυονερίου είχε συζητηθεί ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Ταπατζάς από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ταπατζάς επανήλθε το θέμα της τουριστικής προβολής, κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη και την διοίκηση για αδιαφορία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, εκθέτοντας τις προσπάθειες του τοπικού Συλλόγου για την αναβάθμιση της περιοχής.

Κατηγόρησε δε τον κ. Μέτιο ότι λειτουργεί για μια ακόμη φορά με αδιαφορία για τον τόπο, έχοντας πατήσει αυτόματο πιλότο, ανήμπορος να αντιληφθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει προληπτικά, για αυτό και ζήτησε να απαντηθεί ποιες κινήσεις θα κάνει η Περιφέρεια για την βελτίωση του οδικού δικτύου και της σήμανσης στην περιοχή, αλλά και γιατί δεν έχει ενταχθεί σε δράση τουριστικής προβολής ο οικισμός Κρυονερίου, θυμίζοντας πως αυτός εξαιρέθηκε και από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ 2022».

Απατώντας στον κ. Ταπατζά ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος επανέλαβε πως δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστός προγραμματισμός τουριστικής προβολής για κάθε οικισμό. Όσο για το θέμα της σήμανσης και των ασφαλτοστρώσεων, αυτά θα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό των έργων της ΠΕ Ροδόπης.

Μ. Ταπατζάς: «Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης βάζουν συνεχώς εμπόδια και κρατούν την περιοχή  δέσμια στην υποβάθμιση και την μιζέρια»

Η απάντηση που έλαβε, ουδόλως ικανοποίησε τον κ. Ταπατζά, που την επομένη της συνεδρίασης, επανήλθε στο θέμα μέσω γραπτής του δήλωσης τονίζοντας πως «μόλις εκατό λέξεις βρήκε να πει ο Περιφερειάρχης για να απαντήσει στα πολύ σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν από μέρους της Περιφερειακής Σύνθεσης  σχετικά με την τουριστική προβολή του Κρυονερίου του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών και της γύρω περιοχής. Οι κάτοικοι του οικισμού, εδώ και 18 μήνες παλεύουν να πείσουν τους διοικούντες να ασχοληθούν με την τουριστική προβολή της περιοχής τους και αυτοί όχι μόνο κωφεύουν, αλλά σχεδόν τους κοροϊδεύουν. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μέχρι και σχετική παραίνεση  από την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κας Αναστασοπούλου Ολυμπίας, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης επιμένουν  να αδιαφορούν και αντί να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια των κατοίκων βάζουν συνεχώς εμπόδια και κρατούν την περιοχή δέσμια στην υποβάθμιση και την μιζέρια».

Κορυφώνοντας την κριτική του ο κ. Ταπατζάς κάνει λόγο για απαξιωτική στάση της διοίκησης απέναντι στους κατοίκους του Κρυονερίου και της γύρω περιοχής, που παλεύουν να προβάλουν την περιοχή τους, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να συμβάλλουν στην ευημερία των οικογενειών και του τόπου τους, και τονίζει πως «αντί  ο Χρήστος Μέτιος να αισθάνεται ντροπή για την απραξία του, αυτός έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο…».

Όσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη,  ο κ. Ταπατζάς επισημαίνει πως «αυτός δεν ήταν καν εντός της αίθουσας για να παρακολουθήσει τη συζήτηση… Βέβαια, προφανώς ούτε αυτός θα είχε κάτι σοβαρό να πει, ωστόσο η απουσία του δείχνει την απαξιωτική του στάση».

«Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών!» υπογραμμίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.