Στο Εργατικο Κεντρο Κομοτηνης ο Δημητρης Χαριτου

Εργοστάσιο της ΔΕΗ και Shelman στο επίκεντρο της συζήτησης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ύστερα από αίτημα του Βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου. Εκ μέρους της διοίκησης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Χατζηαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημητριάδης και ο Γ. Γραμματέας κ. Ταπατζάς.

Ο βουλευτής άκουσε καταρχάς τον προβληματισμό και την ανησυχία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για το επιχειρηματικό σχήμα που πλειοδότησε πρόσφατα στον πλειστηριασμό του εργοστασίου της Shelman, αφού ανάμεσα στους μετέχοντες είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της βιομηχανίας που την είχε οδηγήσει σε χρεωκοπία. Όπως αναδείχτηκε στη συζήτηση η βιώσιμη επαναλειτουργία της θα είναι μια θετική εξέλιξη, όμως τηρούν στάση αναμονής για την ανακοίνωση του business plan, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές προθέσεις των  αγοραστών για τη λειτουργία της βιομηχανίας. Ο βουλευτής υπενθύμισε τις συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του στη Βουλή, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Shelman και τους διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας της νέας μονάδας παραγωγής ρεύματος στο εργοστάσιο ΔΕΗ-ΑΗΣ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μετά την ανακοίνωση της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη στην οποία η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 51%. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το αν θα προχωρήσει η νέα μονάδα της Κομοτηνής και για τον κίνδυνο το σημερινό εργοστάσιο της ΔΕΗ να σταματήσει τη λειτουργία του προς το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των εργαζομένων για την εξέλιξη αυτή, που σε συνδυασμό με την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ιδιωτικών συμφερόντων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, δημιουργούν ερωτήματα για το μέλλον της νέας μονάδας της ΔΕΗ-ΑΗΣ στην Κομοτηνή. Επιπλέον υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι ήταν ψηλά στις προτεραιότητές του η διεκδίκηση της νέας μονάδας στη ΔΕΗ, προβάλλοντας το αίτημα με κάθε ευκαιρία στη Βουλή. Ενώ σημείωσε ότι σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2021 για το αν πράγματι είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης η δημιουργία νέας μονάδας, απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει η ΔΕΗ για την τύχη της νέας μονάδας, γεγονός που ήταν αρνητική εξέλιξη για την οποία ο βουλευτής είχε αναφερθεί δημόσια και είχε ενημερώσει τους τοπικούς φορείς.

Τέλος ο κ. Χαρίτου εξέφρασε στους συνομιλητές του τη διαθεσιμότητά του στην κατεύθυνση να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση της συνέχισης λειτουργίας, με τη δημιουργία νέας μονάδας, του εργοστασίου της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.