Στο επομενο Περιφερειακο Συμβουλιο η συζητηση για το θεμα των εισακτεων στην ΑΜΘ

Ώστε να προσκληθούν και οι διοικήσεις των δύο Πανεπιστημίων για να παραθέσουν την κατάσταση που επικρατεί

Το θέμα των εισακτέων στην ΑΜΘ, μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με τον επικεφαλής κ. Κώστα Κατσιμίγα να τονίζει πως θα πρέπει το Συμβούλιο, παρόλο που δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα της Παιδείας, να συζητήσει το θέμα, το οποίο αφορά όλη την κοινωνία της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, σημείωσε, που δεν τορπιλίζει μόνο την οικονομία της Περιφέρειας, αλλά και τα ίδια τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, την υπόσταση και τη λειτουργία τους. Για αυτό και ζήτησε να συζητηθεί άμεσα, ώστε να βγουν συμπεράσματα και να σταλούν μηνύματα προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, όσο και πολλοί από τους περιφερειακούς συμβούλους, εκφράστηκαν θετικά για την συζήτηση του θέματος, εξέφρασαν όμως επιφυλάξεις για το αν θα έπρεπε να γίνει αυτή χωρίς να προσκληθούν οι εκπρόσωποι των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Περιφέρειας, του ΔΠΘ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ειδικά ο κ. Μέτιος τόνισε πως θα πρέπει να είναι παρόντες, στην επόμενη συνεδρίαση, και τα μέλη των Πανεπιστημίων, για να εκθέσουν και τους λόγους που φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο. Ανέφερε δε πως θα επιδιώξουν να γίνει η συνεδρίαση, σε συνεννόηση με τους πανεπιστημιακούς.

Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν για την ανάγκη συζήτησης του θέματος, όμως κάποιοι επικεφαλής, όπως ο κ. Κωστής Σιμιτσής, τόνισαν πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις θέσεις των Πανεπιστημίων, και στις προτάσεις αυτών για το τι έγινε και τις επόμενες κινήσεις.

Τελικά το θέμα της άμεσης συζήτησης τέθηκε σε ψηφοφορία, με μόνο τις παρατάξεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ να ψηφίζουν υπέρ της άμεσης συζήτησης.

Έτσι το θέμα θα μετατεθεί σε δεύτερο χρόνο, μετά την ΔΕΘ, ώστε να συζητηθεί πιο σφαιρικά το ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.