Στο δρομο για το Συνεδριο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Περιφερειακές συναντήσεις και στη Ροδόπη θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για την διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος

Τα βήματα μέχρι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα τέλη Μαΐου, συζήτησαν τα μέλη του κόμματος στην Κομοτηνή, κατά τη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Ομιλητές ήταν το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αντώνης Σαουλίδης, που ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος ενόψει των εκλογών τόσο για τα τοπικά συμβούλια, όσο και των εκπροσώπων στο Συνέδριο.

Αυτοοργάνωση και ψηφιακό κόμμα

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ξεκινά μια μεγάλη διαδικασία, μέσα από το πάντρεμα της αυτοοργάνωσης και της μετατροπής του σε ένα ψηφιακό κόμμα, τόνισε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ. Γιώργος Μανανάς, σημειώνοντας πως σκοπός της Συνέλευσης ήταν να γίνει μια εκτενής συζήτηση για τα θέματα του κόμματος, ενόψει των νομαρχιακών εκλογών στις 8 Μαΐου για τις τοπικές οργανώσεις και για τους συνέδρους στο συνέδριο του κόμματος στις 22 Μαΐου.

Έτσι όλο το επόμενο διάστημα προετοιμάζονται για πολύ συζήτηση και αγώνα μέσα στην κοινωνία, για να διαμορφωθούν θέσεις και προτάσεις τόσο για την ευρύτερη πολιτική κατάσταση, όσο και για θέματα που αφορούν την Ροδόπη, την ανάπτυξή της, αλλά και θέματα που ανέκυψαν από το πόρισμα της διακομματικής για τη Θράκη.

Έρχονται περιφερειακές συναντήσεις

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ καλωσόρισε τα μέλη της ΚΕ στην Κομοτηνή, και τόνισε πως μετά τις αποφάσεις της ΚΕ την Κυριακή, ξεκίνησαν μια εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού λαού για τις πάγιες θέσεις τους, αλλά και θα πραγματοποιηθούν Περιφερειακές Συναντήσεις με διάφορα αντικείμενα, όπως του αγρότες, τους νέους, το Πανεπιστήμιο, το πόρισμα της Διακομματικής και όλα όσα άπτονται της περιοχής.

«Ήμασταν και είμαστε έτοιμοι σαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σαν μεγάλη δημοκρατική παράταξη, να αναλάβουμε την μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη και να είμαστε από την πλευρά των νικητών» ανέφερε.

Πολιτική για τους καθημερινούς ανθρώπους

Τη χαρά του που ξαναβρίσκεται στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων, συναντώντας ξανά ανθρώπους με τους οποίους τον συνδέει ακόμα φιλία από εκείνα τα χρόνια, εξέφρασε ο κ. Παύλος Χρηστίδης, εξηγώντας πως στη συνέλευση του κόμματος, συζήτησαν όλα όσα απασχολούν την κοινωνία στην καθημερινότητά της, όπως η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, και ο πληθωρισμός, που συμπιέζουν τα εισοδήματα των πολιτών. «Ένας στους δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους ζει με ποσά μέχρι 800 ευρώ, ένας στους πέντε μέχρι 500 ευρώ, οι αγρότες βλέπουν τα λιπάσματα να έχουν φτάσει στα ύψη. Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε στη Συνέλευση ενόψει του συνεδρίου» επεσήμανε ο κ. Χρηστιδής, συμπληρώνοντας πως «η ενεργειακή κρίση, που εντάθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήταν εδώ από πριν. Και αυτό οφείλεται στη διαχείριση της ΝΔ, που δεν παίρνει αρκετά μέτρα για τον περιορισμό της».

Όσο για το Συνέδριο, ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης, που θα είναι η ευκαιρία να συζητήσουν σε κάθε γωνιά της χώρας για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν. «Έχει έρθει η ώρα να αναπτύξουμε την πολιτική για τους καθημερινούς ανθρώπους, και να κάνουμε τους πολιτικούς να φαίνονται στα μάτια των πολιτών, ως κομμάτια της δικής τους ζωής και της δικιάς τους καθημερινότητας» ανέφερε, και θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική από πεδίο αντιπάθειας και αντιπαλότητας, σε ένα πεδίο προόδου. Για αυτό και κάλεσε κάθε φίλο και μέλος της παράταξης να συμμετέχει στις διαδικασίες της 8ης Μαΐου, αναδεικνύοντας τα τοπικά όργανα και εκλέγοντας τους εκπροσώπους για το συνέδριο.

«Πάνω στο δρόμο της αυτονομίας που χαράξαμε τα προηγούμενα χρόνια βαδίζουμε και σήμερα» ξεκαθάρισε ο κ. Χρηστίδης και εκτίμησε πως ο κόσμος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική που χαράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα σημείωσε πως μοιράζεται την σιγουριά του βουλευτή Ροδόπης πως το βράδυ των εκλογών θα είναι η μεγάλη έκπληξη, και για αυτό θα συνεχίσουν να δουλεύουν από άκρη σε άκρη της χώρας.

Αμφίδρομη σχέση κέντρου και περιφέρειας

Τέλος ο κ. Σαουλίδης τόνισε πως από την Κομοτηνή ξεκινά η πορεία προς το λαό, ώστε να αναδείξουν την νέα σελίδα που έχει γυρίσει στο κόμμα ο πρόεδρος κ. Νίκος Ανδρουλάκης, που περιλαμβάνει την συμπόρευση των στελεχών με την κοινωνία. Για αυτό και μετέφεραν στη συνέλευση τις κατευθύνσεις που τέθηκαν από τα όργανα του κόμματος, αλλά και τις προτάσεις των μελών του. «Στόχος είναι να γίνουν διαβουλεύσεις ώστε το πάγιο αίτημα των πολιτών για αμφίδρομη σχέση μεταξύ κέντρου και περιφέρειας να γίνει πράξη» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.