Στο Αστυνομικο Μεγαρο Κομοτηνης ο Τακης Θεοδωρικακος

«Η παράνομη μετανάστευση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ανεκτή, θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του φράχτη»

Στάση στην Κομοτηνή και το Αστυνομικό της Μέγαρο, όπου συνομίλησε με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιωματικούς και δόκιμους αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος πριν βρεθεί στον Έβρο για την υπογραφή, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του έργου επέκτασης κατά 35 χλμ. του φράχτη.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι είναι μία σημαντική μέρα για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε: «επισκεπτόμαστε την περιοχή, τον ακριτικό Έβρο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αφού το απόγευμα στον ποταμό Έβρο δίπλα στο φράχτη θα υπογράψουμε το έργο της επέκτασης κατά άλλα 35 χλμ. του τεχνητού εμποδίου το οποίο έχει ιδιαίτερο ρόλο στην ασφάλεια της πατρίδας μας και στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Είναι ένα έργο που το απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνησή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της, τις προωθεί με συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει η νέα επέκταση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως αυτό είναι ξεκάθαρο. «Τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να μπαίνει με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας. Υλοποιούμε το Σχέδιο ‘Ακρίτας’ και είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες και τις αρχές του πολιτισμού μας, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που περιλαμβάνουν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη φύλαξη των συνόρων. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όσους θέλουν να εργαλειοποιούν το πρόβλημα με τους μετανάστες. Η παράνομη μετανάστευση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ανεκτή στην πατρίδα μας και γι’ αυτό το λόγο θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ. που είναι εφικτό να γίνει ο φράχτης στον ποταμό Έβρο, το σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.