Στο αρχειο η μηνυση Τοψιδη κατα αιρετων στελεχων της Περιφερειας για την υποθεση Ερατεινου

Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση: «Το μόνο που κατάφερε τελικά ο κ. Τοψίδης είναι να πέσει ο ίδιος μέσα στο βούρκο που ετοίμαζε για άλλους»

Στο αρχείο τέθηκε η μήνυση που είχε υποβάλει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης κατά τριών αιρετών στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας για την υπόθεση της περιβαλλοντικής μελέτης στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή της η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση.

Η παράταξη της συμπολίτευσης θυμίζει στην ανακοίνωσή της πως «ο  κ. Τοψίδης, στις 3/8/22, υπέβαλε μήνυση εις βάρος τριών αιρετών στελεχών της Περιφέρειάς μας, του κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του κ. Χρήστου Γάκη, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του κ. Βασίλη Δελησταμάτη, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης για την ανόρυξη δύο γεωθερμικών γεωτρήσεων έρευνας – παραγωγής σε τμήμα του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού στο Δήμο Νέστου.

Με ανυπόστατους, ψευδείς και κατασυκοφαντικούς ισχυρισμούς, κατηγόρησε τα τρία εκλεγμένα στελέχη της Περιφέρειάς μας ότι κινήθηκαν για να έχουν περιουσιακό όφελος και να ζημιώσουν το κράτος».

Σύμφωνα με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ροδόπης, στις 9/11/22, εξέδωσε διάταξη με την οποία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι καμία παράβαση καθήκοντος δεν διαπιστώθηκε εκ μέρους των ανωτέρω στελεχών.

Να θυμίσουμε ότι πριν από την εν λόγω εξέλιξη, οι κ.κ. Παπαθεοδώρου, Γάκης και Δελησταμάτης έχουν ήδη μηνύσει τον κ. Τοψίδη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ προανήγγειλαν πως θα ακολουθήσει εκ μέρους τους και σχετική αγωγή αποζημίωσης.

Με αφορμή το γεγονός η παράταξη εξαπολύει επίθεση προς τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης τονίζοντας πως «η προσπάθεια του κ. Τοψίδη να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριότητα των αιρετών στελεχών της Περιφέρειάς μας, και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο, είναι από μόνη της απαράδεκτη.

Σκοπός του ήταν να εκφοβίσει, να δυσφημίσει και εντέλει να βλάψει πολιτικά τους τρεις συναδέλφους και την παράταξή μας.

Το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να πέσει ο ίδιος μέσα στο βούρκο που ετοίμαζε για άλλους.

Ο  κατήφορός του δεν έχει τελειωμό.

Η πολιτική αντιπαράθεση μαζί του έχει χάσει προ πολλού την αξία και το νόημα της.

Ο κ. Τοψίδης, μέσα από τις πράξεις του, έχει καταφέρει να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Περιφέρειάς μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.