Στο αερα ολες οι αποφασεις της Οικονομικης Επιτροπης της ΠΑΜΘ;

Να προωθούνται όλα τα θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι να θεραπευτεί η αντισυνταγματικότητα ζητά η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Έκδηλη ήταν η ανησυχία πολλών Περιφερειακών Συμβούλων, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που καθορίζουν την σύσταση και τις δικαιοδοσίες της.

Η Περιφέρεια προς το παρόν φαίνεται πως θα πορευτεί ως έχει, μέχρι να υπάρξει άλλη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος σημείωσε πως τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Βορίδης τους ενημέρωσε πως η απόφαση του ΣτΕ αφορά συγκεκριμένους Δήμους και όχι το σύνολο.

Για αυτό και περιμένουν πρωτοβουλίες για το θέμα από το Υπουργείο, σημειώνοντας πως «ό,τι αποφασιστεί θα το υλοποιήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση πριν δοθούν οδηγίες από το Υπουργείο»

Το θέμα έθιξαν εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου όλες οι παρατάξεις, με πρώτες την Περιφερειακή Σύνθεση και την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με την δεύτερη μάλιστα να υποβάλλει και δήλωση, καλώντας την διοίκηση της Περιφέρειας, μέχρι να λυθεί το θέμα της νομιμότητας να παραπέμπει όλα τα θέματα της Οικονομικής προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να μην κινδυνεύουν από ακυρώσεις αποφάσεων, που θα θίξουν τόσο τη λειτουργία της Περιφέρειας όσο και τους πολίτες.

Μέχρι τότε, σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστας Κατσιμίγας, θα ζητούν να αναγράφεται σε κάθε απόφαση της Οικονομικής η έλλειψη νόμιμης σύνθεσής της.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Περιφέρεια σε Δράση» κ. Κωστής Σιμιτσής σημείωσε πως ενώ δεν θα υπάρξει θέμα νομιμότητας αποφάσεων της επιτροπής εκτός και αν κάποιος προσφύγει δικαστικά, θα ήταν καλό, μέχρι να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, οι αποφάσεις που αφορούν τις μεταβιβασθέντες αρμοδιότητες να παραπέμπονται από την Οικονομική στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά την συνεδρίαση ο κ. Μέτιος επεσήμανε πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί όχι πολιτικά αλλά νομικά, και θα αναζητήσουν νομικές συμβουλές για το αν θα πρέπει θέματα να προωθούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αν ναι, ποια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.