Στο «Α.Τριτσης» το εργο Κατασκευης Εξωτερικου Δικτυου Υδρευσης του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής

Την ένταξη του εξαιρετικά σημαντικού έργου κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 1.188.970,26 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χαιρετίζοντας το γεγονός η διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών επισημαίνει πως η συγκεκριμένη ένταξη, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεί προϊόν της έγκαιρης και έγκυρης ετοιμότητας του Δήμου παρά την έλλειψη προσωπικού, στη διεκδίκηση ένταξης έργων και είναι προάγγελος και νέων εντάξεων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το έργο, το οποίο λόγω του υψηλού κόστος του δεν μπορούσε να καλυφθεί από τους ίδιους πόρους του Δήμου, θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση ενός δομικού προβλήματος υδροδότησης της περιοχής και θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος εξήγησε πως ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ για να τονίσει πως το έργο αυτό θα έρθει να απαντήσει σε ένα πολυχρονισμένο πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού των Σαπών, του μόνιμου οικισμού Ποντίων και του Αρσακείου ενώ θα βοηθήσει στο να «ξεμπλοκάρουν» οικισμοί όπως το Βέλκιο, το Χαμηλό και η Αετοκορυφή. Συνδυαστικά με άλλα μικρότερα έργα όπως εξήγησε ο ίδιος «θεωρώ ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο ώστε τα προβλήματα αυτά να αποτελέσουν παρελθόν».

Ο κ. Χαριτόπουλος ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου εξήγησε τις γραφειοκρατικές και λοιπές διαδικασίες τονίζοντας ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον 1,5 χρόνος για την υλοποίησή του, για να επισημάνει επίσης πως πρόκειται για μία «καλή αρχή» σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς του Δήμου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.