Στο 13ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης το 1ο Ετεροδημοτων

Συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός για 8 εκλογικές περιφέρειες

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης καθορίστηκε το Μεικτό Εκλογικό Τμήμα και το Κατάστημα Ψηφοφορίας των Ετεροδημοτών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης το οποίο είναι το: 1ο Μεικτό Ετεροδημοτών (98 εκλογείς): Κτήριο 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Φιλικής Εταιρίας 63, Κομοτηνή.

Σε αυτό θα μπορέσουν να ψηφίσουν όσοι ετεροδημότες εκλογείς είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, δηλαδή όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέχρι και τις 28/2/2023 και μόνο αυτοί που οι βασικές τους εκλογικές εγγραφές βρίσκονται στις εκλογικές περιφέρειες: Α’ Αθηνών, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Έβρου, Ηρακλείου,  Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Οι ετεροδημότες που παρότι εμπρόθεσμα υπέβαλλαν αίτηση εγγραφής τους στους Εκλογικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών του Δήμου Κομοτηνής δεν προέρχονται από τις παραπάνω εκλογικές περιφέρειες δε θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ως ετεροδημότες παρά μόνο στις εκλογικές περιφέρειες της βασικής τους εκλογικής εγγραφής, εφόσον το επιθυμούν, δεδομένου ότι δε συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 40 εκλογέων από την εκλογική τους περιφέρεια που προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

Οι συγκεκριμένοι ετεροδημότες δεν υποχρεούνται να μεταβούν στην περιφέρεια της βασικής εκλογικής τους εγγραφής προς άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 117 της π.δ. 26/2012.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.