Στις περιφερειακες εκλογες του Οκτωβριου συμμετεχει εκ νεου η Αριστερη Αντικαπιταλιστικη Παρεμβαση-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ

Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση των υποψηφίων και των θέσεων του συνδυασμού

Θοδωρής Περεντίδης: «Σε όσους μας κάψανε, μας πνίξανε, μας πλημμύρισαν, μας τοποθέτησαν στα ερείπια και μας θεώρησαν “περιττή κοινωνική δαπάνη”, χρωστάμε μια απάντηση»

Στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κατέρχεται εκ νέου η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης κ. Θοδωρής Περεντίδης απεύθυνε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειας εξηγώντας τους σκοπούς της υποψηφιότητας και γνωστοποιώντας πως το πλήρες ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες καθώς και οι θέσεις της παράταξης

«Οι μέρες είναι δύσκολες και το χρώμα τους σταχτί. Αυτό είναι και δεν αλλάζει. Θέλει δουλειά με πολλαπλές υποχρεώσεις και καθήκοντα για να επιστρέψουμε όχι στην κανονικότητα, αλλά στην ζωή» σημειώνει αρχικά στο μήνυμά του ο κ. Περεντίδης, γνωστοποιώντας στη συνέχεια πως «η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ συμμετέχει και σε αυτή την μάχη των περιφερειακών εκλογών (αφού έτσι επιβάλλει η γραφειοκρατία και οι προθεσμίες) και με περηφάνια, αυταπάρνηση και αυτοπεποίθηση ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες που αγωνιούν και αγωνίζονται. Με την συντριπτική πλειοψηφία και τα δικαιώματα μας, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, χωρίς να το παίζουμε “εμείς οι μόνοι συνεπείς”».

Στο μήνυμά του ο κ. Περεντίδης τονίζει πως «καθημερινά ο καθένας από το μετερίζι του και χωρίς “έμμισθες αντιπαροχές”, ασκούμε περιφερειακό έλεγχο, ζωντανεύουμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικούμε με τόλμη, βάζουμε την λογική του εφικτού κόντρα σε όσους μας φέρνουν την πολιτική του “ανέφικτου”, της φτωχοποίησης, της ερημοποίησης, του πολέμου και της λιτότητας. Δεν μας ταιριάζει ούτε η ηθικολογία ώστε να μην “τα λέμε τώρα”, ούτε θα κρύβουμε τα λόγια μας για να είμαστε “τα καλά παιδιά”. Ζούμε, δουλεύουμε, παλεύουμε, διεκδικούμε. Όσοι θεωρούν την πολιτική προνόμιο, είναι οι ίδιοι που υπηρετούν με ευλάβεια την αντιλαϊκή κατεύθυνση. Σε όσους μας κάψανε, μας πνίξανε, μας πλημμύρισαν, μας τοποθέτησαν στα ερείπια και μας θεώρησαν “περιττή κοινωνική δαπάνη”, χρωστάμε μια απάντηση».

Ο ίδιος θυμίζει πως «η περιφερειακή μας κίνηση μετράει κοντά μια δεκαετία ζωής και πολλές δεκαετίες ύπαρξης στις κοινωνικές μάχες» για να υπογραμμίσει πως «είναι μια τίμια πρόταση. Μια έντιμη απεύθυνση στην κοινωνία η οποία δεν βγήκε από τα κομματικά επιτελεία και τις άνωθεν συζητήσεις».

Παράλληλα τονίζει πως «θα δώσουμε αυτή την μάχη με αξιοπρέπεια. Δεν ζούμε από την πολιτική, δεν ετοιμάζουμε καριέρες. Η τοποθέτηση μας και η στάση μας στον δημόσιο διάλογο, στις διεκδικήσεις, σε όλα τα στρατηγικά ερωτήματα που διατρέχουν την περιοχή μας, είναι δίπλα και όχι πάνω από τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θα πούμε περισσότερα με τις ανακοινώσεις μας, και τις θεματικές προτάσεις άμεσα το επόμενο διάστημα. Άλλωστε δεν  “γεννηθήκαμε” χθες. Οι μικρές και μεγάλες μάχες “έβγαλαν “ το πρόγραμμα μας και όχι οι μηχανισμοί».

Ο κ. Περεντίδης καλεί τους ψηφοφόρους «χωρίς αυταπάτες και με αυτοπεποίθηση να στηρίξετε την κίνηση μας στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές» και γνωστοποιεί πως «το πλήρες ψηφοδέλτιο θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες και αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου, των αγώνων, της εργασίας, των κινημάτων».

«Δεν είναι εύκολο» παραδέχεται ο ίδιος και κλείνει τονίζοντας πως «είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι αυτή η φωνή θα παραμείνει και θα δυναμώσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν είναι ούτε προνόμιο ούτε δικαίωση. Είναι μια συλλογική προσπάθεια για να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Πάμε γερά. Ας αφήσουμε πίσω τις παλαιού τύπου “υποχρεώσεις” σε εκλογανθρωπους και τις επιλογές που έρχονται σαν φρέσκιες αλλά δεν είναι. Προχωράμε και έχουμε πολλά να κάνουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.