Στις καλπες (και στην Κομοτηνη) σημερα οι Βουλγαροι

Μόλις το 46% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες που στήνονται για 5η φορά τα τελευταία 2 χρόνια

Οι πέμπτες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ήδη ξεκινήσει. Μέχρι το τέλος της ημέρας των εκλογών στις 20:00 αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες περίπου 2 700 000 Βούλγαροι πολίτες, δηλ. σχεδόν το 46% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Εκτός από τα περισσότερα από 11 810 εκλογικά τμήματα που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα, οι Βούλγαροι πολίτες μπορούν επίσης να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους στο εξωτερικό. Για τον σκοπό αυτό έχουν προετοιμαστεί 737 τμήματα σε 61 χώρες στο εξωτερικό. Είναι με 18 τμήματα λιγότερα από τις προηγούμενες εκλογές.

Στη χώρα μας θα στηθούν 21 τμήματα, με ένα από αυτά να βρίσκεται στην Κομοτηνή, στο Δημαρχείο.

47 389 Βούλγαροι από 87 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν υποβάλλοντας εκ των προτέρων ηλεκτρονική αίτηση. Παραδοσιακά, ο μεγαλύτερος αριθμός είναι στην Τουρκία – 28 286 αιτήσεις. 3343 είναι από τη Μεγάλη Βρετανία και 3289 από τη Γερμανία. Ωστόσο, ο αριθμός των αιτήσεων δεν αντιστοιχεί στον πραγματικό αριθμό των ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι – 175 338 στην προηγούμενη ψηφοφορία.

Σημαντική διευκρίνιση: Οι Βούλγαροι στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν στο τμήμα που τους βολεύει. Αυτό ισχύει και για τους Βούλγαρους τουρίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της χώρας.

Λόγω της διαφοράς ώρας 10 ωρών με τη Βουλγαρία, η ημέρα των εκλογών τελειώνει νωρίτερα στη Νέα Ζηλανδία, όπου λειτουργούν δύο τμήματα – στο Κράιστσερτς και στο Όκλαντ. Τελευταίες θα κλείσουν τα εκλογικά τμήματα στις πολιτείες Καλιφόρνια, Αριζόνα και Νεβάδα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν 56 εκλογικά τμήματα στη διάθεση των Βουλγάρων στις ΗΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.