Στις εγκαταστασεις του «Περπατω» ο Γιωργος Μανανας

«Είμαστε περήφανοι που δραστηριοποιείται στη Ροδόπη μας αυτός ο σύλλογος»

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μανανάς. Ο κ. Μανανάς είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του συλλόγου και να γνωρίσει από κοντά το πλούσιο έργο που αναπτύσσει ο Σύλλογος.  Παράλληλα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει μια ευρεία συζήτηση για θέματα γύρω από την αναπηρία με τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, συνεργάτες και εργαζομένους του Συλλόγου.

Σε δήλωσή του με το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανανάς τόνισε πως «η αναπηρία προκύπτει από τα αρχιτεκτονικά και κοινωνικά εμπόδια και όχι από τα σώματα».

Παράλληλα αναφερόμενος στη δραστηριοποίηση του Συλλόγου υπογράμμισε πως «ο “Περπατώ” είναι ένα κόσμημα όχι μόνο για την Κομοτηνή αλλά για όλη την Ελλάδα» και  μετέφερε ότι «ενημερωθήκαμε για τις δράσεις αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. ΠΕΡΠΑΤΩ ΗΡΟΔΙΚΟΣ ΚΕΑΔΑ (Κέντρο εκπαίδευσης στην αυτόνομη διαβίωση αναπήρων ατόμων), 300 μέλη, 23 εργαζόμενοι, δεκάδες ωφελούμενοι από όλη την Ελλάδα μας δίνουν παραδείγματα ζωής. Είμαστε περήφανοι που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, στη Ροδόπη μας αυτός ο σύλλογος. Συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό, να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και οι ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση (παράδειγμα για όλη την Ελλάδα) ο “Περπατώ” βοήθησε ώστε να βραβευτεί η Κομοτηνή από την Ε.Ε και την Κομισιόν με ειδική μνεία της πόλης που χρησιμοποιεί την προσβασιμότητα ως ευκαιρία».

«Είμαι και είμαστε περήφανοι για το έργο τους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Μανανάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.