Στηριξη απροστατευτων εργαζομενων και ενεργοποιηση των Πρωτοβαθμιων Δομων Υγειας ζητα το ΚΙΝΑΛ

Κατέθεσε δύο ερωτήσεις, συνυπογράφοντος του Ιλχάν Αχμέτ

Δύο ερωτήσεις που συνυπογράφονται από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε την Πέμπτη η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.
 
Η πρώτη απευθύνεται προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και ζητά μέτρα στήριξης των απροστάτευτων εργαζόμενων εν μέσω σκληρής καραντίνας. Καταγράφοντας 18 κατηγορίες πολιτών που δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση για πλημμελή φροντίδα και ζητά τη συμπερίληψη τους στα μέτρα οικονομική ενίσχυσης.
 
Η δεύτερη έχει ως αποδέκτη τον υπουργό Υγείας και μέσω αυτής ζητείται η ενεργοποίηση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.
 
Συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αντιπολίτευσης επισημαίνει στην ερώτησή της πως «παρά τις σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία κυβερνητική πρωτοβουλία αναφορικά με την ουσιαστική  ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές» και συμπληρώνει πως «το επείγον της ενεργοποίησης της Π.Φ.Υ. δε, είναι καταφανές και από το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν επιφορτιστεί και με  τον ρόλο της διάγνωσης και διαχείρισης του συνόλου των περιστατικών, καθώς και με τον εμβολιασμό, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε οργανωτικό αδιέξοδο και οι υγειονομικοί να εργάζονται σε καθεστώς ασφυξίας».
 
Γι’ αυτό και ζητά την ενίσχυση της Π.Φ.Υ. ώστε να μπορέσει να εμπλακεί ενεργά «τόσο στην διαδικασία της διάγνωσης, όσο και της διαχείρισης και παρακολούθησης των περιστατικών με ήπια συμπτώματα καθώς και στον εμβολιασμό κατά του COVID-19».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.