Στην τελικη ευθεια τα ψηφοδελτια στη Ροδοπη

Οι επικεφαλής στις λίστες των κομμάτων, οι αλλαγές και οι εκκρεμότητες

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για όσους φιλοδοξούν να δώσουν τη μάχη των επικείμενων εκλογών ως υποψήφιοι βουλευτές, καθότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι κατά τόπους οργανώσεις των κομμάτων θα πρέπει να έχουν καταθέσει στα οικεία Πρωτοδικεία τις λίστες με τις υποψηφιότητές τους. Παρότι λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, σε αρκετά κομματικά «στρατόπεδα» στη Ροδόπη τα δεδομένα παραμένουν ρευστά, αφού οι λίστες με τους υποψηφίους τους δεν έχουν κλείσει ακόμα. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι μολονότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, οι επικεφαλής θα παραμείνουν ίδιοι, έτσι όπως αναδείχθηκαν από τις ψήφους των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. 

Ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ μας, αναμένουν τον «λευκό καπνό» που θα βγει σήμερα από την Κουμουνδούρου και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, γύρω από τα ονόματα που θα τοποθετηθούν δύο πρώτες θέσεις της εκλογικής λίστας. Πάντως, στην τοπική γραμματεία εκτιμούν ως δεδομένη την παραμονή του εν ενεργεία βουλευτή, κ. Μουσταφά Μουσταφά, στην κορυφή της λίστας και αν προκύψει κάποια αλλαγή, αυτή θα αφορά στη δεύτερη θέση, η οποία είναι δυνητικά εκλόγιμη. Μια άλλη εκκρεμότητα, πάντως, αφορά στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, κ. Αλέξανδρο Σπανό. 

Εκκρεμότητα στη δεύτερη θέση της λίστας της ΝΔ Ροδόπης

Στην τοπική Νέα Δημοκρατία, μολονότι η υπόθεση «επικεφαλής» δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι, αφού την πρώτη θέση στην εκλογική λίστα κατέλαβε αυτονόητα ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκκρεμότητα υπάρχει αναφορικά με τη σύνθεση του υπόλοιπου ψηφοδελτίου και συγκεκριμένα με την αντικατάσταση ή μη ενός υποψηφίου από τη μειονότητα. Ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι τον κ. Ισμαήλ Χουσέ, που κατετάγη τρίτος σε «σταυρούς» στις εκλογές του Ιανουαρίου, σχεδιάζεται να αντικαταστήσει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Μουσταφά Κατραντζή. Μάλιστα, αν ευδοκιμήσει αυτός ο σχεδιασμός, ο κ. Κατραντζή δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση της λίστας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που θα σημάνει τη μετακίνηση της κ. Βούλας Ελευθεριάδου στην τρίτη θέση. Μέχρι χθες πάντως όλα παρέμεναν ανοιχτά, αναφορικά με το επίμαχο σενάριο, και όπως όλα δείχνουν οι υποψηφιότητες του κόμματος θα οριστικοποιηθούν τις τελευταίες ώρες, μέσα στο τρέχον σαββατοκύριακο. 

Δίχως «πονοκεφάλους» θα κυλήσει το σαββατοκύριακο για το Ποτάμι Ροδόπης

Δίχως τους «πονοκεφάλους», που περιγράφηκαν παραπάνω, αναμένεται να κυλήσει το σαββατοκύριακο για τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του Ποταμιού. Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής της λίστας, κ. Ιλχάν Αχμέτ, και οι συνυποψήφιοί του, κ.κ. Άγγελος Τσολακίδης και Μαρίνα Ψάλτου, κατέθεσαν ήδη από την Πέμπτη τις υποψηφιότητές τους στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Σύμφωνα με τον κ. Ιλχάν, πάντως, δεν αποκλείεται να προστεθεί ένα ακόμα όνομα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μέχρι τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Θυμίζουμε ότι η διαφοροποίηση σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού Ροδόπης έχει να κάνει με την απουσία του ονόματος του κ. Σταμάτη Κουρούδη και την προσθήκη εκείνου της κ. Ψάλτου. 

Επικεφαλής ο Ν.Φακιρίδης και μία αλλαγή υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ένα άλλο κόμμα, που μερίμνησε έγκαιρα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων του στο Πρωτοδικείου, είναι το ΚΚΕ Ροδόπης. Η λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές, που θα δώσουν τη μάχη στην αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, απαρτίζεται για το ΚΚΕ από τον κ. Νίκο Φακιρίδη, που τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση, και από τους κ.κ. Παναγιώτη Σπορίκη, Σόνια Κακουλίδου, Χουσεΐν Κελές Χασάν και Αναστάσιο Γλαβάνη. Η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου εντοπίζεται στην πέμπτη θέση της λίστας, όπου στη θέση του κ. Αθανάσιου Καδρούδη κατεβαίνει αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, κ. Γλαβάνης. 

Ο Γ.Μανανάς στην κορυφή της λίστας του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η συζήτηση γύρω από τα πρόσωπα, που θα απαρτίσουν τη λίστα του για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, παρέμενε ανοιχτή μέχρι χθες το μεσημέρι και αναμένεται να κλείσει σήμερα, οπότε θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρώτος σε «σταυρούς» στις προηγούμενες εκλογές, κ. Γιώργος Μανανάς, θα ξαναδώσει τη μάχη στην επικείμενη αναμέτρηση και κατά πάσα πιθανότητα θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται πως οι συζητήσεις για την επιστροφή του επί σειρά ετών βουλευτή Ροδόπης, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, δεν είχαν τελικά θετική κατάληξη. Αναμονή λοιπόν για τα ονόματα των υποψηφίων, που θα πλαισιώσουν τον κ. Μανανά, στη εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ. 

Κ. Βουζουκίδης επικεφαλής και αλλαγές στο υπόλοιπο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Με επικεφαλής τον πρωτεύσαντα σε «σταυρούς» στις προηγούμενες εκλογές, κ. Κωνσταντίνο Βουζουκίδη, φαίνεται πως θα δώσουν τον εκλογικό αγώνα στη Ροδόπη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η σύνθεση του υπόλοιπου ψηφοδελτίου δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά όπως μαθαίνουμε θα περιλαμβάνει αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με εκείνο του Ιανουαρίου. Και στην περίπτωση των ΑΝ.ΕΛ. Ροδόπης, η κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο αναμένεται να γίνει την τελευταία στιγμή, μέσα στο σαββατοκύριακο. 

Τα πρώτα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Ροδόπη

Τέλος, του νεοσύστατου πολιτικού φορέα της Λαϊκής Ενότητας στο νομό Ροδόπης αναμένεται να ηγηθεί στις επικείμενες εκλογές ο δημοσιογράφος και ποιητής, κ. Μουσταφά Τσολάκ. Ταυτόχρονα, για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Χαράλαμπου Παπαστεφάνου και Ελένης Τσατσαρίδου, ενώ η κατάρτισή του αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο σαββατοκύριακο. 

Πλήρης εικόνα για όλα τα ψηφοδέλτια μετά την επίσημη κατάθεση στο Πρωτοδικείο

Πλήρη εικόνα σχετικά  με τους υποψήφιους και τη σειρά στις λίστες όλων των κομμάτων, που θα λάβουν μέρος στις εκλογές στο νομό Ροδόπης, θα έχουμε την ευκαιρία να παραθέσουμε από την προσεχή Δευτέρα, όταν όλες οι υποψηφιότητες θα είναι κατατεθειμένες επίσημα στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.