Στην τελικη ευθεια η αναμετρηση για την αναδειξη νεου προεδρου στο ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Μανανάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επάγγελμα» - «Να αλλάξουμε την καμαρίλα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Την περασμένη Κυριακή έγινε το συνέδριο του κόμματος στην οποία αναδείχθηκαν από τους συνέδρους τα νέα κεντρικά όργανα ενώ αυτή την Κυριακή 14 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στις εργασίες του συνεδρίου που έγινε στο γήπεδο του Πανελληνίου υπήρχε παρουσία και από τη Ροδόπη με τον κ. Γιώργο Μανανά, και 17 ακόμη συνέδρους, να λαμβάνει μέρος στις εργασίες του. 

«Το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι, έχει κλείσει τον κύκλο του»

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Μανανάς σημείωσε τη δυσφορία πολλών συμμετεχόντων του συνεδρίου αφού «περιμέναμε να είναι αλλιώς τα πράγματα και να υπάρξουν κάποιες άλλες υποψηφιότητες» ωστόσο όπως επεσήμανε «το πολιτικό διακύβευμα ήταν -και αυτή την εντολή έδωσε το συνέδριο- ότι το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι, έχει κλείσει τον κύκλο του» και συνέχισε «πρέπει να γίνει η υπέρβαση και η γέννηση του καινούργιου στο ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων και των κινήσεων της κοινωνίας, με την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις, ακόμη και άλλα κόμματα. Πρέπει να βρεθούμε στην κοινωνία. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και αυτή είναι η εντολή που θα πάρει την Κυριακή ο καινούργιος πρόεδρος, όποιος και να είναι αυτός». 

«Είναι ενθαρρυντικό σημάδι ότι η νεοεκλεγείσα κεντρική επιτροπή του κόμματος παρουσιάζει ανανέωση της τάξεως του 55%»

Ο κ Μανανάς αναφέρθηκε και στην ισχυρή κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και θέλει το κόμμα να μην μπορεί να εκφράσει πλέον τον κόσμο επισημαίνοντας αυτές οι φωνές ακούγονται και μέσα στην παράταξη χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα ως «ένα αδειανό πουκάμισο» υπενθυμίζοντας πως το ίδιο επεσήμανε και ο γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο αφορά και τη σχέση μας με όλα τα κόμματα που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν στη βουλή». Γι΄ αυτό και ακολούθως έκανε λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται στο ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή προέδρου η οποία όμως θα εξαρτηθεί από την τήρηση των δεσμεύσεων του νέου προέδρου «γιατί το συνέδριο εκπροσωπεί τη βάση του ΠΑΣΟΚ και η βάση του ΠΑΣΟΚ θα εκφραστεί την Κυριακή και θα είναι μεγάλη η συμμετοχή» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως είναι ενθαρρυντικό σημάδι ότι η νεοεκλεγείσα κεντρική επιτροπή του κόμματος παρουσιάζει ανανέωση της τάξεως του 55%. «Πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ένα αρχηγικό κόμμα. Τα όργανα και η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα έχουν λόγο ώστε να ελέγχουν την εξουσία του αρχηγού. Όπως γίνεται με το κράτος έτσι πρέπει να γίνεται και με το κόμμα» σημείωσε στη συνέχεια με έμφαση. 

«Να μάθουμε να είμαστε και στρατιώτες όχι μόνο να έχουμε τα αξιώματα»

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ να ανανεωθεί ο κ. Μανανάς κατέθεσε κι αυτός τον σκεπτικισμό του σε αυτό το αιτούμενο επισημαίνοντας πως «είναι φυσικό να υπάρχει σκεπτικισμός γιατί πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας, πρέπει να μάθουμε να είμαστε και στρατιώτες όχι μόνο να έχουμε τα αξιώματα, πρέπει να αλλάξουμε την καμαρίλα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή και τη βλέπουμε και σε άλλα κόμματα».
 
Ο κ. Μανανάς στη συνέχεια χαρακτηριστικά επισήμανε την αγωνία των συνέδρων, με τη συμμετοχή και ατόμων που είχαν ψηφίσει άλλα κόμματα, έξω από το γήπεδο του Πανελληνίου στα «πηγαδάκια» για να τονίσει πως «μπορεί να λένε μερικοί ότι η κοινωνία δε δίνει σημασία, αλλά ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μεγάλη σημασία, ειδικά διότι το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου». 

«Η σημερινή κυβέρνηση πάει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη»

Στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση ο κ. Μανανάς με έμφαση υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πλέον κόμματα του 40 και του 45%» και πως «πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν. Αυτό είναι και το λάθος που κάνει η σημερινή κυβέρνηση που πάει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αυτά τα χαμόγελα, που υπήρχαν και στο ΠΑΣΟΚ, μας κατάντησαν εδώ που είμαστε σήμερα και είναι πολύ νωρίς ακόμη για την κυβέρνηση να έχει αυτά τα χαμόγελα. Ας σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν και να συνεργαστούν με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου». Μάλιστα προέβλεψε πως «θα υπάρχουν εξελίξεις σε όλους τους χώρους και της αριστεράς και της δεξιάς» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα πληρώσουν κι αυτοί, αυτά που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω άδικα το ΠΑΣΟΚ από το 2009 πληρώνουμε κάτι το οποίο δεν μας αξίζει»
 
Και τέλος επανερχόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί ξανά με την κοινωνία και πως «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επάγγελμα. Η μεγαλύτερη τιμή είναι να είσαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και όποιου κινήματος πιστεύει κανείς».

Κάλεσμα για συμμετοχή στην ανάδειξη προέδρου

Από τη ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ
 
Την ίδια ώρα κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής Προέδρου.
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο επί της οδού Γ. Μαρασλή 1 από τις 9.00 μέχρι τις 19.00. Οι εκλογές θα είναι ανοιχτές. Θα διεξαχθούν βάσει των εκλογικών καταστάσεων του υπουργείου εσωτερικών και των δήμων και θα μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να ψηφίσει για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ με την επίδειξη μόνο της ταυτότητάς του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.