Στην Περιφερεια ΑΜΘ ο ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβανος

Θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στην Κομοτηνή

Την περιφέρειά μας θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην οποία θα παραστούν παραγωγικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Στις 5 το απόγευμα, ο κ. Λιβανός θα παρουσιάσει τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης», στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή).

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με φυσική παρουσία στην αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε πραγματικό χρόνο από τον κεντρικό ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/ σε banner που θα υπάρχει για αυτόν το σκοπό στην αρχική σελίδα.

Ο Υπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Ξάνθη, και το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ που ανήκει στην Japan Tobacco, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στους Τοξότες και την ΣΕΚΕ.

Από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφτεί τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, και στη συνέχεια την ΕΛΓΟ. Το απόγευμα θα έχει συνα΄ντηση με τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με καπνοπαραγωγούς της περιοχής, καθώς και την ΔΕΕΠ Ροδόπης, πριν αποχωρήσει από την περιοχή.

Στην επίσκεψη αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης, προσκαλώντας σε αυτή τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ή εκπροσώπους τους (μιας και θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα μπορεί να φιλοξενήσει η αίθουσα).

Ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στην επίσκεψη με αφορμή ερώτημα για την χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, ζητώντας να συζητηθεί, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, μετά την επίσκεψη του κ. Λιβανού, έχοντας λάβει πλήρη ενημέρωση για αυτά τα θέματα από τον Υπουργό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.