Στην Κομοτηνη βρεθηκε ο νεος Γενικος Προξενος της Βουλγαριας στην Ελλαδα

Είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κομοτηνής και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας, Anton Markov, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο, του Προξενείου της Βουλγαρίας με έδρα της Θεσσαλονίκη, Nikolay Karaivanov. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο όμορων χωρών, την καλή συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της υγείας μέσα από διασυνοριακά προγράμματα.

Επίσης, δηλώθηκε η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να επιτραπεί η διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Νυμφαία- Μακάζα και ν’ αναβαθμιστεί ο μεθοριακός σταθμός, γεγονός που θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση και για τις δυο περιοχές αλλά και θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται ειδικά τους θερινούς μήνες.

Με το πέρας της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων.

Ακολούθως ο νέος Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ όπου είχε συνάντηση με Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και των όμορων Νομαρχιών της Βουλγαρίας στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των υποδομών.

Ο κ. Μέτιος ευχήθηκε στον κ. Markov καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και συμφώνησαν η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη να είναι σε επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.