Στην Κομοτηνη το επομενο Σαββατο ο αναπληρωτης Υπουργος Προστασιας του Πολιτη Νικος Τοσκας

Θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» και θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία στο ΕΒΕΡ

Στην Κομοτηνή θα βρεθεί το επόμενο Σάββατο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας.
 
Ο κ. Τόσκας θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία στις 7 το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, ενώ νωρίτερα, στις 12.30 το μεσημέρι θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» στην οποία συμμετέχει και μάλιστα αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών της στελεχών.
 
Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της κεντρικής πολιτικής του ομιλίας, ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις κεντρικές ιδέες και το περιεχόμενο της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ». 

Γιάννης Μπεληγιάννης «Το “ΠΡΑΤΤΩ” είναι μία κίνηση ιδεών και δράσης και προσβλέπει σε μία νέα Ελλάδα, δημοκρατική, σε μία Ελλάδα εθνικής κυριαρχίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάπτυξης»

Την παρουσία του κ.Τόσκα στην περιοχή μας γνωστοποίησε μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» ο κ. Γιάννης Μπεληγιάννης, μέλος του Δ.Σ. και επίσης εκ των ιδρυτικών μελών του «ΠΡΑΤΤΩ», ο οποίος έκανε και μία σύντομη παρουσίαση της Κίνησης.
 
Όπως εξήγησε, η ιδρυτική διακήρυξη του «ΠΡΑΤΤΩ» υπεγράφη στις 15 Δεκέμβρη του 2012, με επικεφαλής μεταξύ άλλων τον σημερινό Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.
 
Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ.Μπεληγιάννη, για « μία κίνηση ιδεών και δράσης και προσβλέπει σε μία νέα Ελλάδα, δημοκρατική, σε μία Ελλάδα εθνικής κυριαρχίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάπτυξης. Προσβλέπει στη σωτηρία της κοινωνίας και του λαού με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του ανθρώπου, σε μία πατρίδα ανεξάρτητη, ενταγμένη στην Ευρώπη, της δημοκρατίας και των λαών της, στον τερματισμό της πολιτικής άνισης κατανομής του πλούτου και υποχρεώσεων σε βάρος του λαού, σε μία Ελλάδα με ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική και αναβαθμισμένη από την Διεθνή της θέση».
 
Σε σχέση με την Ευρώπη, όπως εξήγησε ο κ.Μπεληγιάννης, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» προσβλέπει στην Ευρώπη των λαών και όχι στη σημερινή Ευρώπη, την οποία και χαρακτήρισε «νεοσυντηρητική και νεοφιλελεύθερη» στην οποία αντιτίθεται πλήρως. « Παλεύουμε για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη και να πραγματοποιηθεί το όραμα όλων για μία ενωμένη Ευρώπη των λαών και όχι της σημερινή πολιτικής, μίας πολιτικής λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά και στην οποία ο διαχωρισμός μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου γίνεται μέρα με τη μέρα πιο έντονος και πιο διακριτός».
 
Οι δυνάμεις από τις οποίες συγκροτείται σήμερα η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», προέρχονται, σύμφωνα με τον ίδιο από δυνάμεις της Αριστεράς, που δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που διαχώρισαν τη θέση τους απέναντι στο μνημόνιο, από δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς και της οικολογίας. Μάλιστα αυτή τη στιγμή η Κίνηση έχει δύο στελέχη της στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, αυτό των κ. κ.Κοτζιά και Τόσκα γεγονός που σύμφωνα με τον κ.Μπεληγιάννη μαρτυρά και τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση, το έργο της οποίας όπως τόνισε «ευχόμαστε και θέλουμε να πετύχει».
 
Ο κ.Μπεληγιάννης καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία τόσο να παρευρεθεί στην κεντρική πολιτική ομιλία του κ. Τόσκα όσο και στα εγκαίνια των γραφείων του «ΠΡΑΤΤΩ» ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τις ιδρυτικές αξίες και το περιεχόμενό του αλλά και να ξεκινήσει ένας ευρύτερος διάλογος στην τοπική κοινωνία σχετικά με το μέλλον της χώρας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.