Στην Κομοτηνη ο υποψηφιος τουρκος προεδρος Μουχαρεμ Ιντζε (+Gallery)

Για ειρήνη εντός και εκτός Τουρκίας μίλησε ο υποψήφιος του CHP, αλλά και συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών - Ερωτηθείς για τους δύο στρατιωτικούς, σημείωσε πως παλεύει για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου, αλλά δεν είναι σε θέση να παρέμβει

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Μαΐου ο υποψήφιος Τούρκος Πρόεδρος κ. Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος επισκέφτηκε το Τουρκικό προξενείο, την αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», τον σύλλογο «Τούρκων Δασκάλων» αλλά και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, πριν αναχωρήσει για τη Βουλγαρία, όπου θα του παρατεθεί Ιφτάρ το βράδυ.
 
Ο κ. Ιντζέ, παρά τα όσα είχαν ακουστεί, τελικά δεν πραγματοποίησε ομιλία, παρόλο που στο χώρο την νεολαίας μίλησε στους περίπου 150 συγκεντρωμένους, ενώ απάντησε και ερωτήσεις που του έγιναν από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιντζέ, του οποίου οι γονείς ζούσαν στη Δράμα και έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στις επισκέψεις του ζητούσε όσοι είναι από την Τουρκία να πηγαίνουν πίσω ώστε να είναι μπροστά οι υπόλοιποι.
 
Αφού επανέλαβε αυτό που τονίζουν στον προεκλογικό τους αγώνα, να υπάρχει ειρήνη τόσο μέσα όσο και έξω από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας πως το Τουρκικό κράτος όταν ιδρύθηκε είχε κάνει συμφωνίες ειρήνης τόσο με τις χώρες στα ανατολικά, όσο και στα δυτικά του.
 

Απαντώντας σε όσους αναρωτήθηκαν για το λόγο της επίσκεψής του, σημείωσε πως οι πρόγονοί του ζούσαν στη Δράμα, και έχει ψυχολογικό δεσμό με την περιοχή, αλλά και όταν ερωτήθηκε εκ νέου σημείωσε χιουμοριστικά πως μπορεί οι πολίτες στη Θράκη να μην ψηφίζουν, έχουν όμως συγγενείς στην Τουρκία οι οποίοι μπορούν.
 
Για αυτούς, σημείωσε, οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, πληρώνουν φόρους και δουλεύουν εδώ. «Έτσι είναι σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο ίδιος, «από όπου και αν κατάγονται οι άνθρωποι, ανήκουν σε ένα κράτος και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, και αυτό πρέπει να κάνουν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης».
 
Ερωτηθείς για τους δύο στρατιωτικούς, σημείωσε πως παλεύει για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου, θα παρακολουθήσει το θέμα αυτό, αλλά δεν είναι σε θέση να παρέμβει στη δικαιοσύνη από τη θέση που βρίσκεται.
 

Εξέφρασε δε την άποψη πως δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά για διακρατικό θέμα, ενώ για την ένταση στο Αιγαίο σημείωσε πως οι δύο χώρες πρέπει να συνεννοηθούν και να κάτσουν στο τραπέζι της συζήτησης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν δύο προσαγωγές από την Ασφάλεια Κομοτηνής, δύο τούρκων πολιτών οι οποίοι φέρεται να προσπάθησαν να σηκώσουν τουρκικές σημαίες κατά την επίσκεψη του υποψηφίου προέδρου της Τουρκίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.