Στην Κομοτηνη ο υπηρεσιακος Υπουργος Πολιτικης Προστασιας Χαραλαμπος Λαλουσης

«Ο κύριος στόχος μου ως υπηρεσιακός Υπουργός είναι να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στο έργο της αστυνομίας σε σχέση με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την φύλαξη των συνόρων»

Την ανάγκη συνέχειας στο έργο της Αστυνομίας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητάς και τη φύλαξη των συνόρων τόνισε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Λαλούσης κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Ο κ. Λαλούσης βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Θεσσαλονίκη και Θράκη στις 6 και 7 Ιουνίου. Την πρώτη μέρα της περιοδείας του ο Υπουργός παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Στην πόλη μας είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, πριν την σύσκεψη που συγκάλεσε στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνέχεια στο έργο της Αστυνομίας

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στην Κομοτηνή, ο κ. Λαλούσης τόνισε πως επισκέπτεται τη Θράκη, σε μέρη οικεία για αυτόν με τα οποία τον συνδέουν πολλές αναμνήσεις και άνθρωποι. Σκοπός του ήταν να έρθει σε επαφή με το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανταλλάξει με αυτούς σκέψεις, και να τους δώσει κατευθύνσεις.

«Ο κύριος στόχος μου ως υπηρεσιακός Υπουργός είναι να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στο έργο της αστυνομίας σε σχέση με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την φύλαξη των συνόρων» ανέφερε. Ευχαρίστησε δε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που πασχίζει καθημερινά να φέρει εις πέρας την αποστολή του, και να υπηρετούν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. «Η ασφάλεια είναι ίσως το σημαντικότερο αγαθό μια κοινωνίας, για αυτό και υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το διαφυλάξουμε» τόνισε.

Ερωτηθείς για το θέμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και τα τελευταία συμβάντα στον Έβρο, τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία σε αρμονική συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό επαγρυπνούν, και έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτρέψουν οποιονδήποτε προσπαθεί κατά παράνομο τρόπο να εισέλθει στη χώρα μας, σεβόμενοι πάντα τις αρχές του Εθνικού, του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου.

Παλιός γνώριμος της περιοχής ο Υπουργός

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μετά την συνάντηση εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Λαλούση στην έδρα της Μητρόπολης, έναν παλιό γνωστό της περιοχής που την επισκέπτεται με την νέα του ιδιότητα ως Υπουργός.

«Μοιραστήκαμε στο παρελθόν πολλά μαζί του, σε μέρες δύσκολες για τον τόπο και την περιοχή μας, και χαίρομαι που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τιμόνι αυτού του Υπουργείου γιατί ξέρει τον τόπο και τα προβλήματά του» ανέφερε, γνώση που αποτελεί εχέγγυο για την ηρεμία τη σταθερότητα και την ησυχία του τόπου και της περιοχής.

Περιοδεία και στον Έβρο

Την Τετάρτη ο κ. Λαλούσης επισκέφτηκε τον Έβρο, ξεκινώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, την οποία ακολούθησαν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου.

Στη συνέχεια μετέβη στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου στο Ισαάκιο, και στη συνέχεια στο Σουφλί, όπου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Σουφλίου κ Παναγιώτη Καλακίκο.

Το απόγευμα βρέθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, προτού πραγματοποιήσει συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ Άνθιμο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς, και το βράδυ να πραγματοποιεί σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.