Στην Κομοτηνη ο Στελιος Κυμπουροπουλος

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είχε συναντήσεις με τον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ, τον Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι», τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ και πολίτες

Στην Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ και τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», τις πρυτανικές αρχές αλλά και νέους της πόλης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο πενθήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η επίσκεψη ξεκίνησε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, με συναντήσεις με το ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Έβρου, το ΔΣ και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και του Ναυτιαθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης αλλά και πολίτες, ενώ την επόμενη βρισκόταν στην Ορεστιάδα, συμμετάσχοντας στη δοξολογία της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, καθώς και στη μαθητική παρέλαση πριν συναντηθεί με πολίτες.

Συνάντηση στον ΠΕΡΠΑΤΩ

Την Τρίτη βρέθηκε στην Κομοτηνή, όπου ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» όπου είχε επαφές με τη διοίκηση και μέλη του Συλλόγου, που του εξέθεσαν τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει τόσο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης, αλλά και τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ανάπηρα άτομα στην καθημερινότητά τους αλλά και τις επαφές τους με τις υπηρεσίες που τους αφορούν.

Μετά τη συνάντησή ο κ. Κυμπουρόπουλος, παλιός γνώριμος της πόλης και του Συλλόγου, τόνισε πως ο ΠΕΡΠΑΤΩ αποτελεί πρότυπο για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για αυτό θέλησε να τον επισκεφτεί για να δει και να ξαναζωντανέψει στο μυαλό του τον τρόπο που έχουν επιτύχει κάτι τόσο σπουδαίο, και μέσα από τις ενέργειές τους να κάνουν μια πραγματικά φιλική πόλη για τους αναπήρους, τόσο στο θέμα της προσβασιμότητας, όσο και στη νοοτροπία και το φυσικό περιβάλλον. Για αυτό θεωρεί πως το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει θα πρέπει να γίνει φάρος για να ενισχυθεί ο τρόπος λειτουργίας και η ανεξάρτητη διαβίωση στην καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητική βλάβη. «Θεώρησα υποχρέωση να είμαι εδώ και να κάνουμε αυτή την υπέροχη κουβέντα με τους ανθρώπους του ΠΕΡΠΑΤΩ» ανέφερε.

Προσπαθώντας να ενισχύσουν την Ανεξάρτητη διαβίωση

Γενικότερα, τόνισε πως στο θέμα της αναπηρίας αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν την ανεξάρτητη διαβίωση για όλους τους ανάπηρους πολίτες, και θεωρεί πως το παράδειγμα της Κομοτηνής μπορεί να μεταλαμπαδευτεί και σε άλλες περιοχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στάθηκε δε στον τρόπο με τον οποίο ο Σύλλογος συνεργάζεται με τον Δήμο Κομοτηνής, αλλά και το μοντέλο διοίκησης, μιας και σε αυτή συμμετέχουν ΑμεΑ ή γονείς, μέχρι τα παιδιά τους να ενηλικιωθούν και να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή.

«Είναι ένα κεντρικό θέμα στην ανεξάρτητη διαβίωση, ότι μπορούμε να έχουμε αυτοδιάθεση του σώματός μας, της λειτουργίας μας, του πώς αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας, και οι καλύτεροι για να το εκπροσωπήσουν αυτό είναι οι ίδιοι οι Ανάπηροι» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργούν με την ιδέα του «Τίποτα για εμάς χωρίς Εμάς» και να μην υπάρχει νομοθετική λογική και διαδικασία που δεν τους εμπλέκει στην καθημερινότητα, γιατί, όπως τόνισε, η αναπηρία δεν είναι μόνο στη ράμπα, αλλά παντού, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στην υγεία.

«Οποιοδήποτε σημείο και αν εμπλέκεται στη ζωή, πρέπει να εμπλέκονται και να συνδιαμορφώνουν και οι ανάπηροι» τόνισε.

Συνέχεια τις περιοδείας

Στη συνέχεια ο κ. Κυμπουρόπουλος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ενώ το απόγευμα στις 19:30, συναντήθηκε με πολίτες στο “Theatro Café Bar”.

Σήμερα επισκέπτεται τη Δράμα, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς και θα παραστεί στη βιβλιοπαρουσίαση του Αρχιμανδρίτη, Γερασίμου Βλατίτση, για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και ο πενθήμερος κύκλος επισκέψεων κλείνει στην Καβάλα, την Πέμπτη, 28 Μαρτίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.