Στην Κομοτηνη ο προεδρος της Εκτελεστικης Επιτροπης ΠΟΕ ΟΤΑ

Για την αντιπαράθεση μεταξύ δημ. υπαλλήλων και δημάρχου Ιάσμου

«Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι επικίνδυνος, δεν τιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ο Υπουργός και η ΚΕΔΕ πρέπει να τον βάλουν στη θέση του»

Την ανάγκη να προστατέψουν τους εργαζομένους του Δήμου Ιάσμου από τις απαξιωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, συμπεριφορές του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν, τόνισαν από την Κομοτηνή τα μέλη κλιμακίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τράκα, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, που βρέθηκαν στην πόλη μας με αφορμή την Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης για το θέμα.

Η συμμετοχή τόσο από μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, όσο και από άλλα σωματεία του Δημοσίου τομέα, όπως των υπαλλήλων της Περιφέρειας, των εκπαιδευτικών, των εφοριακών, αλλά και από συλλόγους του ιδιωτικού τομέα, ήταν μεγάλη, με όλους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η σύγκρουση από τον κ. Μουμίν.

Ζητούν καταδίκη των ενεργειών του Δημάρχου

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου κ. Δημήτρης Μάγγας μίλησε για τα όσα έχουν ήδη συμβεί στο Δήμο Ιάσμου, τονίζοντας πως ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει τον τελευταίο καιρό να έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους, απαξιώνοντάς τους.

Ήδη υπήρχαν πειθαρχικές διώξεις προς κάποιους συναδέρφους τους, όμως την μεγάλη αντίδραση προκάλεσε το γεγονός ότι κάλεσε όλους τους Υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης να παραιτηθούν, απαξιώνοντας με δηλώσεις του τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Ήρθε δε σε αντιπαράθεση με συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο Δήμο για την ενημέρωση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή μηνύσεων.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η σύγκλιση της Συνέλευσης της Δευτέρας, ενώ έχουν ζητήσει από όλους τους Δημάρχους της χώρας να καταδικάσουν αυτές τις απαξιωτικές συμπεριφορές, όμως δεν έχει υπάρξει ακόμα ανταπόκριση.

Επίσης περιμένουν και από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές, αλλά μέχρι στιγμή μόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

«Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα δοκιμάζονται, λόγω της κρίσης και της ενεργειακής φτώχειας, αντί να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των Δήμων, καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις επιθέσεις που κάνουν οι Δήμαρχοι και τις μηνύσεις που καταθέτουν κατά συνδικαλιστικών στελεχών» ανέφερε.

Αποφασισμένοι να φτάσουν τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και στο ΥΠΕΣ

Η έλευσή τους στην Ροδόπη ήταν επακόλουθο των δηλώσεων του Δημάρχου Ιάσμου, που χαρακτήρισε το 80% των εργαζόμενων στο Δήμο τεμπέληδες, και ότι δεν παράγουν έργο προς όφελος των πολιτών.

«Μετά από 3 χρόνια, όταν ένας Δήμαρχος διαπιστώνει ότι οι υπηρεσίες του είναι ανίκανες, τότε αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να παραιτηθεί ο ίδιος, γιατί είναι ανίκανος να υπηρετήσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε.

Πέρα αυτού όμως, το τελευταίο διάστημα τιμωρεί τους εργαζόμενους βγάζοντας ΕΔΕ, και μετά από λίγες μέρες παίρνει πίσω τις αποφάσεις του, καλεί υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν περάσει κρίσεις να παραιτηθούν, ενώ πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε, σύμφωνα με τον κ. Τράκα, επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, που είναι από την Αλεξανδρούπολη, τραβώντας του το τηλέφωνο, κάτι που οδήγησε και στην ανταλλαγή μηνύσεων.

Ήρθαν λοιπόν στην Κομοτηνή, για να στείλουν ένα απλό μήνυμα στο συγκεκριμένο Δήμαρχο, που, όπως ανέφερε ο κ. Τράκας, του έχουν απομείνει επτά δημοτικοί σύμβουλοι: «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν νόμοι και για εμάς, και για τους αιρετούς».

Προσπάθησαν δε να συναντηθούν με τον κ. Μουμίν, για να συζητήσουν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει, όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, αυτός «κρύφθηκε», με ταξίδι στην Αθήνα.

Σε απάντηση ο κ. Τράκας δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψουν στην Κομοτηνή, και θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους, την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο ότι «ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι επικίνδυνος, δεν τιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ο Υπουργός και η ΚΕΔΕ πρέπει να τον βάλουν στη θέση του» ανέφερε.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ θα συνεχίσει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ήδη προγραμματίσει συνάντηση με την ΚΕΔΕ την επόμενη εβδομάδα, ώστε «να λύσουμε το θέμα της τρομοκρατίας του συγκεκριμένου Δήμου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.