Στην Κομοτηνη ο Γενικος Γραμματεας Αντεγκληματικης Πολιτικης

Ο Ευτύχης Φυτράκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης Κομοτηνής και συναντήθηκε με μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης, ο οποίος επισκέφτηκε τις φυλακές Κομοτηνής και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Ζωγράφο Κοκκίδη, με τον οποίο συνομίλησε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Ο κ. Φυτράκης, ο οποίος έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα λειτουργίας των φυλακών και δικαιωμάτων των κρατουμένων, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο επισκέψεις σε διάφορα Καταστήματα κράτησης της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του κ. Φυτράκη είναι να προωθήσει το «άνοιγμα» των φυλακών στις τοπικές κοινωνίες, με πρωτοβουλίες ενθαρρύνοντας την εξωστρέφεια των φυλακών προς την κοινωνία, με ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των φυλακών.
Άλλωστε τέτοια παραδείγματα υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως ο Βόλος, η Κέρκυρα, τα Χανιά και αλλού.
 
Στη συνέχεια ο κ. Φυτράκης συναντήθηκε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μεταξύ των οποίων και το μέλος της ΚΕ κ. Τάκη Χαρίτου, με τους οποίους συζήτησε θέματα του Υπουργείου αλλά και τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.