Στην Κομοτηνη για τον εορτασμο της Αγιας Παρασκευης ο Τερενς Κουικ

Θα παραβρεθεί στη σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων

Στην Κομοτηνή βρίσκεται από χθες, με αφορμή τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ κ.Τέρενς Κουίκ.
 
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο κ.Κουίκ παρακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας, ενώ σήμερα το πρωί σύμφωνα και με το επίσημο πρόγραμμά του θα παρευρεθεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για να ακολουθήσει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
 
Ο κ. Κουίκ βρίσκεται στην Θράκη από χθες, ξεκινώντας από την Ξάνθη, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της εορτάζουσας Αγίας Άννας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων. Μετά τη λειτουργία, ο Υφυπουργός είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Μουφτή Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου.
 
Μετά την συνάντησή του με τον κ. Σινίκογλου ο ίδιος δήλωσε «Ο Πανσοφολογιότατος Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο ηγέτης της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης, είναι πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος επί 25 χρόνια υπηρετεί με απόλυτη προσήλωση τα καθήκοντά του. Ιδιαίτερα αγαπητός από τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα Έλληνες πολίτες, Πομάκους και Ρομά.
 
Όποτε τις περισσότερες φορές που έρχομαι στην Ξάνθη και από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια αλλά και από τη θητεία μου ως Βουλευτής των ΑΝΕΛ, τον επισκέπτομαι, συζητώ μαζί του, τον ενθαρρύνω και τον στηρίζω στο έργο που προσφέρει στους συμπατριώτες μας Έλληνες μουσουλμάνους, παρά τις προσπάθειες κάποιων που θέλουν να λειτουργούν, ανεπιτυχώς, διχαστικά.
 
Τελευταία φορά, βέβαια, τον είχα συναντήσει στην Κομοτηνή, όταν εκπροσωπούσα την κυβέρνηση στην επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις 14 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και χάρηκα ιδιαίτερα που τον ξαναείδα σήμερα, το ίδιο αφοσιωμένος στο λειτουργικό θρησκευτικό του αξίωμα».
 
Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε, ότι τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στην Ξάνθη, αυτή τη φορά για να έχει συνάντηση Εργασίας με τον Δήμαρχο της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.