Στην Κομοτηνη «επισφραγισε» την «γαλαζια» στηριξη στον Χρηστο Μετιο ο Λευτερης Αυγενακης

«Να γίνει σεβαστό από όλα τα μέλη που συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από την κομματική ομπρέλα» το μήνυμα του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ στους «αντιφρονούντες»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης παραχωρώντας συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης στις 24 Οκτωβρίου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, κ. Μητσοτάκη να στηρίξει τον νυν Περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο στις επερχόμενες εκλογές δίνοντας και επίσημα το «χρίσμα».
 
Η διαδικασία επιλογής ήταν δύσκολη και επίπονη, αλλά μέσα από την αξιολόγηση προτάσεων όλων των στελεχών αναδείχθηκε το τελικό αποτέλεσμα που, όπως ο ίδιος τόνισε, πρέπει να γίνει σεβαστό από όλα τα μέλη που συνεχίζουν αν βρίσκονται κάτω από την κομματική ομπρέλα.

Λευτέρης Αυγενάκης «Ο κάθε ένας έχει δύο επιλογές: να συνταχθεί με τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού μας ή να κάνει ο,τιδήποτε επιθυμεί χωρίς την κομματική του ταυτότητα»

«Από σήμερα οι συζητήσεις και οι διεκδικήσεις τελείωσαν. Η απόφαση ελήφθη. Μέσα από μία ανοικτή και ζωντανή διαδικασία ζύμωσης απόψεων και προτάσεων από όλους καταλήξαμε σε μία απόφαση που έχει ήδη γίνει γνωστή από χθες το μεσημέρι. Ο Χρήστος Μέτιος αποτελεί την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης που καθ ‘ολη την διάρκεια των δηλώσεών του έδωσε βαρύτητα στην ενότητα της παράταξης.
 
«Την επόμενη ημέρα η Περιφέρεια θα έχει έναν άνθρωπο ισχυροποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα μπορεί να συνεργάζεται στενά με τους πολίτες, τους βουλευτές, τους προέδρους μας αλλά και τους τοπικούς φορείς και κυρίως την αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διαδικασία ήταν δύσκολη, αφού υπήρξαν εντάσεις, αντιπροτάσεις και επιχειρήματα, άλλοτε θεμιτά και άλλοτε αθέμιτα. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την απόφασή μας να στηρίξουμε την κρίση του προέδρου μας» συμπλήρωσε για να τονίσει πως η Νέα Δημοκρατία με αποφασιστικότητα θα πορευθεί προς τις επερχόμενες εκλογές.

 

«Οι πληγές που ανοίχθηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή την επιλογή και την στήριξη υποψηφίου πρέπει να κλείσουν γρήγορα»

 Κάνοντας σαφή την πρόθεσή του να αλλάξει σελίδα η παράταξη, ώστε να χτίσει ένα μέτωπο αξιοσύνης και σοβαρότητας έκρινε πως παρούσα κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού. Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες πολίτες «που πιστεύουν σε μία δημιουργική χώρα, στην αξιοκρατία, την συνεργασία και στην ενότητα» είπε «οι μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα είναι πολλές και οι απλοί νεοδημοκράτες καταλαβαίνουν όσο ποτέ άλλοτε ότι οι πληγές που ανοίχθηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή την επιλογή και στήριξη υποψηφίου πρέπει να κλείσουν γρήγορα. Τους καταλαβαίνουμε και έχουμε αφουγκραστεί τον πόνο, την ενόχλησή τους για όλα αυτά που εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα και κατεγράφησαν από τα τοπικά ΜΜΕ. Ο κάθε ένας έχει δύο επιλογές: να συνταχθεί με τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού μας ή να κάνει ο,τιδήποτε επιθυμεί χωρίς την κομματική του ταυτότητα. Η ενότητα δεν παραγγέλνεται. Υπηρετείται με πράξεις και πρωτοβουλίες».
 
Απατώντας σε ερώτηση περί ενδοπαραταξιακών εντάσεων, έσπευσε να ξεκαθαρίσει «θέλουμε τυχόν λάθη που έγιναν να διορθωθούν άμεσα. Και τα λάθη αυτά έγιναν και από τον Χρήστο Μέτιο και από άλλα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτήν την διαδικασία. Είμαστε εδώ ως εγγυητές της παράταξης και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η Νέα Δημοκρατία να μην δώσει την χαρά ενός διασπασμένου κόμματος σε τρίτους που επιδιώκουν μία ευκαιριακή νίκη».

Χρήστος Μέτιος «Θα πάρω πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης»

 «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία, τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας και τους πρώην υπουργούς για τις δηλώσεις τους, τους πρόεδρους της ΝΟΔΕ για την στήριξή τους και φυσικά τον Λευτέρη Αυγενάκη για την παρουσία του και την προσπάθειά του», δήλωσε συνοπτικά ο κ. Μέτιος για να προσθέσει πως «η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, “Περιφερειακή Αναγέννηση” νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενότητα της παράταξη».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.