Στην Κομοτηνη αυριο η Λ. Μενδωνη με τον Καλλιτεχνικο Διευθυντη της Εθνικης Λυρικης Σκηνης

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη για ΟΧΕ Εγνατίας, συνεργασία Μεγάρου-Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έργα του ΥΠΠΟ στην ΑΜΘ

Νέα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και στελέχη της Περιφέρειας θα έχει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 11:00, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα υποδεχθεί στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ (Γ. Κακουλίδη 1, Κομοτηνή) την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργο Κουμεντάκη.

Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση είναι τα εξής:

  1. Τα νέα έργα που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού ως προτεραιότητα ενόψει της έναρξης της διαβούλευσης για την επικαιροποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Τουρισμού – Πολιτισμού της Εγνατίας Οδού, προκειμένου αυτά να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
  2. Εξειδίκευση και προγραμματισμός της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.
  3. Έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.