Στην ημεριδα του Αγροτικου Συλλογου Κομοτηνης για τη νεα ΚΑΠ μιλησε ο Δ. Χαριτου

Εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα ΚΑΠ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στην ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Κομοτηνής την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Στην πολυπληθή εκδήλωση των αγροτών, ο κ. Χαρίτου συνεχάρη τους οργανωτές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του λίγο πριν την έναρξη εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023- 2027), λόγω έλλειψης ενημέρωσης, να υπάρξει απώλεια ενισχύσεων στους αγρότες και πολύτιμων πόρων στην ελληνική γεωργία.

Ο βουλευτής Ροδόπης επισήμανε ότι «ο τρόπος που η κυβέρνηση σχεδίασε και προωθεί, χωρίς την συμμετοχή των αγροτών, το εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας μας».

Τόνισε, μεταξύ των άλλων, την αδικία, σύμφωνα με τον ίδιο, «που υφίσταται η περιοχή μας στην αξιοποίηση των πόρων για αρδευτικά έργα υποδομών, όπως το φράγμα του Ιάσμου, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κόστους της παραγωγής».

Τέλος, ο κ. Χαρίτου στάθηκε και στην ανάγκη στήριξης των αγροτών, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.