Στην ΕΤΑΔ «κολλαει» η επεκταση του κυνοκομειου Κομοτηνης

Παρότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί

Στην παραχώρηση έκτασης, η οποία ανήκει στην ΕΤΑΔ, «κολλάει» η επέκταση και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, παρόλο που η χρηματοδότηση για αυτό έχει εξασφαλιστεί.

Όπως είναι γνωστό, πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής είναι να επεκτείνει τόσο τους κτιριακούς χώρους, όπου στεγάζονται τα ιατρεία αλλά και τα γραφεία, αλλά και την καλύτερη διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Και ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις επέκτασης ανήκουν στο Δήμο, μία από αυτές, η παλιά κοίτη του ποταμού Μπουκλουτζά, ανήκει στην ΕΤΑΔ, που σημαίνει πως θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευρά του Δήμου όμως, σύμφωνα με τον Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, η ΕΤΑΔ μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την παραχώρηση αυτή, κάτι που δεν επιτρέπει και στο Δήμο να προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, μέσω του Φιλόδημου.

Πρόσφατα το θέμα των αδέσποτων απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με μομφές μάλιστα από την αντιπολίτευση προς τη διοίκηση του Δήμου, για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει να προκαλέσει σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα.

Ο κ. Γκαράνης παραδέχθηκε πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, όπως και στη συνάντησή του με τα φιλοζωικά σωματεία, όμως δεσμεύτηκε πως σύντομα θα γίνουν οι συναντήσεις, τις οποίες είναι πιθανό πως θα απασχολήσει το θέμα του Κυνοκομείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.