Στην εποχη της ηλεκτροκινησης περνα ο Δημος Κομοτηνης

«Δεύτερη ευκαιρία» στην χρήση ποδηλάτων, αυτή τη φορά ηλεκτρικών

40 νέα ηλεκτροκίνητα κοινόχρηστα ποδήλατα αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 118 Δήμους όλης της χώρας που εντάχθηκαν στην πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» συνολικής δαπάνης που αγγίζει σχεδόν τα 36 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχος του προγράμματος είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.),  ενώ ο Δήμος Κομοτηνή αναμένεται να λάβει 317.993 ευρώ που αφορούν τόσο στην προμήθεια 40 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, στην κατασκευή του δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης, καθώς και στην δημιουργία ολοκληρωμένης πλατφόρμας απομακρυσμένης διαχείρισής τους  και ηλεκτρονικές περιηγητικές διαδρομές.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, κ. Δημήτρης Καρασταύρου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρότερη ανεπιτυχής εμπειρία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων που δεν έτυχε της προσδοκώμενης ανταπόκρισης από πλευράς των πολιτών, δεν αποθάρρυνε τη δημοτική αρχή από τη διεκδίκηση της ένταξης στην πράξη αυτή, πολύ δε περισσότερο με δεδομένο ότι ο Δήμος δεν θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

«Παρά την απογοητευτική ανταπόκριση του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα αιτήματα πάντα υπάρχουν και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να περιορίζεται και να σταματά, πολύ περισσότερο με δεδομένο ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι χρήματα που αν δεν τα παίρνουμε εμείς θα τα έπαιρνε κάποιος άλλος δήμος» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «μια ακόμα ευκαιρία να εισαγάγουμε τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στην πόλη της Κομοτηνής που ενδεχομένως να είναι πιο ελκυστικά από τα απλά κοινόχρηστα ποδήλατα».

«Εμείς θα δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας ή στους διερχόμενους στην πόλη της Κομοτηνής και από κει και πέρα είναι στη διάθεση του καθενός να τα χρησιμοποιήσει ή όχι» συμπλήρωσε εξηγώντας πως το σύστημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα είναι εντελώς ξεχωριστό από το υφιστάμενο δίκτυο των απλών ποδηλάτων.

Ο κ. Καρασταύρου θέλησε να επισημάνει πως των ηλεκτρικών ποδηλάτων είχε προηγηθεί και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τις  θέσεις φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, τόσο εντός της Κομοτηνής όσο και στους οικισμούς του Δήμου, εξηγώντας πως αναμένεται αντίστοιχη χρηματοδότηση και για τις θέσεις αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.