Στην Αθηνα το Ανωτατο Συμβουλιο Συνεργασιας Ελλαδας-Τουρκιας

Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν και αρχικά το Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν ότι η αλλαγή της έδρας αποφασίστηκε «για λόγους διοργάνωσης».

Tην ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης ότι «το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών».

Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινό δημοσίευμα της Deutsche Welle, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την Αθήνα, την Άγκυρα και το Βερολίνο είναι το μεταναστευτικό. Έχει σημασία ότι οι τρεις κυβερνήσεις – Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία – έχουν κοινό συμφέρον να ανανεώσουν τη συμφωνία του 2016 για το προσφυγικό μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών συμφωνήθηκε να λάβει χώρα στις 7 Δεκεμβρίου, κατά τον πέμπτο γύρο των συνομιλιών στα ελληνοτουρκικά, μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Κώστα Φραγκογιάννη και Μπουράκ Ακσαπάρ.

Στο μεταξύ, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία θα έχει σήμερα, Τρίτη 14/11 στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο, με την οικονομία, το μεταναστευτικό, την ενέργεια αλλά και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.