Στην Αθηνα για τον προσωρινο οικισμο Ποντιων ο Ντινος Χαριτοπουλος

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών συναντήθηκε εκ νέου με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για την μετεγκατάσταση και άμεση στεγαστική αποκατάσταση των νόμιμα διαβιούντων στον οικισμό

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων για μια σειρά θεμάτων του Δήμου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με αφορμή τον απολογισμό των πεπραγμένων του κατά την διάρκεια του τρίτου έτους της θητείας του, ο κ. Χαριτόπουλος ανέπτυξε την ατζέντα των συναντήσεών του αυτών, ξεχωρίζοντας την συνάντησή του με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεργάτες του Υπουργού κ.Βορίδη, σε σχέση με την «τύχη» του προσωρινού οικισμού των Ποντίων στις Σάπες.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαριτόπουλος γνωστοποίησε την πολιτική βούληση του Υπουργείου για το «κλείσιμο» του οικισμού, αλλά και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος, αρχής γενομένης από την εξασφάλιση των νομίμως διαμενόντων σε νέες κατοικίες με ενοίκιο του κράτους, εφόσον δεν είχαν αποκατασταθεί από προηγούμενα προγράμματα και έπειτα η οικοπεδοποίηση του υφιστάμενου χώρου.

Ο κ. Χαριτόπουλος στάθηκε στην θετική πρώτη απόκριση του Υπουργείου,  εκφράζοντας την άποψη ότι εφόσον αυτό το σχέδιο μπορέσει να «προχωρήσει» πρόκειται για μία πολύ καλή εξέλιξη, αρχικά «γιατί δεν πρέπει ο οικισμός, ο οποίος είχε προσωρινό χαρακτήρα, αυτός να υφίσταται εν έτει 2022, για να αξιοποιηθεί ο χώρος και φυσικά να αποκατασταθούν οι άνθρωποι, τουλάχιστον όσοι νόμιμα έχουν το δικαίωμα εδώ και χρόνια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.