Στην ασκηση «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ» η υποψηφια βουλευτης Ροδοπης ΝΔ Ε. Χατζη

«Κύρια χαρακτηριστικά των Εθνοφυλάκων είναι η ανιδιοτελής και αδιαπραγμάτευτη αφοσίωση στην Πατρίδα»

Την άσκηση «Έρκειος Ζευς» που διοργάνωσαν τα Τμήματα Εθνοφυλακής Κομοτηνής και Ξάνθης με την παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νικολάου Χαρδαλιά και αντιπροσωπεία των ΕΑΑΣ Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξ/λης, παρακολούθησε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελένη Χατζή.

Η άσκηση ήταν εντυπωσιακή και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα των Τμημάτων Εθνοφυλακής.

Τα σενάρια της άσκησης προέβλεπαν μεταξύ άλλων: α) σημείο ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων (check point) και αντιμετώπιση διαμορφούμενων απειλών προς αυτό β) εξουδετέρωση ατάκτων γ) εκκαθάριση συγκροτήματος οικιών κι εκκαθάριση κτιρίου, εξουδετέρωση εχθρικών στοιχείων και απελευθέρωση ομήρων δ) επιχειρησιακή βολή υπ’ αριθμ «7» και ε) κίνηση πεζοπόρου τμήματος σε εχθρικό έδαφος, ανταλλαγή πυρών , απαγκίστρωση με υποστήριξη από αέρος. ε) Εκκαθάριση – εξουδετέρωση απειλών περιμετρικά του στόχου με συνδρομή από Ελικόπτερα Αναγνώρισης OH-58D Kiowa.

 Σε δήλωσή της η κ. Χατζή επεσήμανε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους οργανωτές για τον σχεδιασμό και την άψογη εκτέλεση, αλλά κυρίως στους εθνοφύλακες που προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο για την εκπαίδευσή τους επιδεικνύοντας άριστο επαγγελματισμό.

Κύρια χαρακτηριστικά των Εθνοφυλάκων είναι η ανιδιοτελής και αδιαπραγμάτευτη αφοσίωση για εθελοντική προσφορά στην Πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, που αποτελούν τους σπουδαιότερους πυλώνες των αξιών της Εθνοφυλακής. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για την αποφασιστικότητα και τη διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο έργο τους, όποτε αυτό απαιτηθεί όπως έπραξαν κατά το παρελθόν και συνεχίζουν να πράττουν μέχρι και σήμερα όλες οι γενιές των Ελλήνων.

Τους χαιρετίζω ως άξιους μαχητές, υπερασπιστές των ιδανικών και διαχρονικών αξιών του Έθνους, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στην εξασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της ελευθερίας της Πατρίδας μας.

Υπηρετούν την Ελλάδα μας πρόθυμα, με συνέπεια, αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και καταβάλλοντας κόπο, παράλληλα με τις προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Η ανάδειξη – ενδυνάμωση του θεσμού της Εθνοφυλακής, ως θεμελιώδους συνιστώσας της μαχητικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί  συνεχή επιδίωξη με στόχο την αποτροπή πιθανών συμβατικών και μη προκλήσεων και την επιτυχή αντιμετώπιση ενδεχόμενων απειλών.

Σας ευχαριστώ για τα όσα προσφέρετε και εύχομαι σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας να έχετε υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.