Στην αναμονη για Παλια Σφαγεια και αναπλαση παραλιακου μετωπου Αρωγης

Λόγω ιδιοκτησιακών και άλλων ζητημάτων, ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει να ωριμάζει τα συγκεκριμένα έργα ώστε να ενταχθούν στο επόμενο ΠΕΠ

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο θέλει να εντάξει την Ανάπλαση των παλιών Σφαγείων, αλλά και του παραλιακού μετώπου της Αρωγής, ο Δήμος Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου.

Τα παλιά σφαγεία βρίσκονται εδώ και καιρό στον σχεδιασμό του Δήμου Κομοτηνής, που επιθυμεί να τα πάρει πίσω από το ΙΘΤΠ, στο οποίο είχαν παραχωρηθεί όμως ποτέ δεν προχώρησε κάποια ανάπλαση.

Σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, ο Δήμος έχει κάνει ήδη τα πρώτα σχέδιά του, σε ένα κτίριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο αλλά με μεγάλη αρχιτεκτονική αξία, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, και θα δώσει και ένα άλλο χαρακτήρα στο σημείο που βρίσκεται.

Σημείωσε δε πως θα είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης, όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση, η οποία μπορεί, όπως και οι παρεμβάσεις στο Πάρκο και την πλατεία που έχουν προταθεί, να εντάξουν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, του οποίου ο σχεδιασμός τώρα ξεκινά.

Όσο για το παραλιακό μέτωπο της Αρωγής, έγινε μια προσπάθεια να εντάξουν μέρος του στην προγραμματική περίοδο που ολοκληρώνεται, με έμφαση στη συνέχιση του ποδηλατόδρομου εκεί που σταματά το έργο της ΕΤΑΔ στην παραλία Φαναρίου.

Επειδή όμως υπάρχουν ζητήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και οι όποιες αδειοδοτήσεις, λόγω του καθεστώτος Ραμσάρ, θα καθυστερούσαν, αποφάσισαν να το κρατήσουν, και θα συνεχίσουν να ωριμάζουν μαζί με τα παλιά σφαγεία, μέσω της Κ. Καραθεοδωρή, ώστε να μπορέσουν να τα εντάξουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.