Στην Αλεξανδρουπολη σημερα η Αμερικανιδα υφυπουργος Αμυνας

Η κ. Γουόλαντερ αναμένεται να επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την έδρα της 12ης Μεραρχίας

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί σήμερα η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Σελέστ Γουόλαντερ.

Κατά την επίσκεψή της, η αμερικανίδα υφυπουργός θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, καθώς και την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr, η κ. Γουόλαντερ, που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ερχόμενος από την Τουρκία θα επισκεφθεί και την Ελλάδα (20-21 Φεβρουαρίου), αναμένεται να δει από κοντά τα σημεία υποδοχής και επαναπροώθησης των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της πόλης.

Η υφυπουργός των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ και θα επισκεφθεί την έδρα της 12ης Μεραρχίας, όπου θα ενημερωθεί για τις συμμαχικές ασκήσεις και τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η κ. Γουόλαντερ θα μεταβεί στη Λάρισα, η οποία αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο για τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.