Στην Αλεξανδρουπολη ο Κυριακος Μητσοτακης

Αναμένεται να εγκαινιάσει τρία έργα την Τρίτη 3 Μαΐου

Τρία σημαντικά έργα, το καθένα στον τομέα του, αναμένεται να εγκαινιάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου. Ο Πρωθυπουργός, το πρόγραμμα του οποίου δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, προβλέπεται να παραστεί στην τελετή έναρξης κατασκευής της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, για την οποία υπάρχει και η σχετική ενημερωτική κάρτα από την Gastrade. Σε αυτή, αναφέρεται η ημερομηνία 03.05, καθώς και το  θέμα της εκδήλωσης: «Αλεξανδρούπολη: μία νέα πύλη ενέργειας για τη νοτιονατολική Ευρώπη», ενώ, όπως σημειώνεται, θα ακολουθήσει και σχετική επίσημη πρόσκληση. 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παραστεί, την ίδια ημέρα, στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Μιχάλης Τσέπελης, «υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 3 Μαΐου, για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων-ΜΕΑ- της Αλεξ/πολης. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης. Προσωπικά, έχω ξεκινήσει έναν αγώνα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό των Απορριμμάτων από το 1995. Ο Θεός το έφερε έτσι ώστε να είμαι και τώρα πρόεδρος του φορέα, τώρα που ολοκληρώνεται το έργο σε περίπου 2-3 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι και για την δημοπράτηση στην ΜΕΑ Καβάλας. Στα επόμενα 2-3 χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, με τις μικρές μονάδες επεξεργασίας σε Ξάνθη, Σαμοθράκη και βόρειο Έβρο, αλλά και σε ότι αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τους ΧΑΔΑ. Οπότε ξεκινάμε δίνοντας έμφαση και στην Ανακύκλωση στην πηγή. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε υποδομές, δίνοντας το μήνυμα σε όλους και Πολιτεία και πολίτες πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΑΜ-Θ, την οποία θα πρέπει να υπολογίζουν όλοι οι κυβερνώντες- δίνουμε και πόρους και τον καλύτερο μας εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσέπελης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης στην τελική της φάση θα εξυπηρετεί στην απορρόφηση των σύμμεικτων απορριμμάτων, Ροδόπη, Ξάνθη, Δήμο Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στην τελική φάση. Το κόστος ολόκληρου του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορριμμάτων αγγίζει περίπου τα 100 εκ ευρώ.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, θα εγκαινιάσουν στις 11 το πρωί της Τρίτης 3/5 το νέο κτίριο του Ιωακείμειου Γηροκομείου, δυναμικότητας 104 κλινών.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.