Στην Αλεξανδρουπολη για τα εγκαινια του τερματικου σταθμου LNG, ο Σαρλ Μισελ

Με την παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Β. Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας θα γίνουν τα εγκαίνια

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα επισκεφθεί τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Μαΐου.

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης) θα γίνουν με την παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σαρλ Μισέλ είχε βρεθεί ξανά στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, όταν μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Νταβίντ Σασόλι είχαν πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που αντιμετώπιζε τότε η Ελλάδα στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.