Στην ακροαση των φορεων για το νομοσχεδιο «Δουλειες Ξανα» ο Πανελληνιος Συλλογος Πτυχιουχων

Τιμωριτικό για τους ανέργους το νομοσχέδιο σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Δημητριάδη

Την Παρασκευή 8 Απριλίου ο πρόεδρος του «Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων» κ. Γιώργος Δημητριάδης παρευρέθη στη Βουλή, στην ακρόαση φορέων στη  διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, με θέμα τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά».

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάζει τους ανέργους ως αμόρφωτα και καταχραστικά άτομα, χαρακτηρίζοντας το τιμωρητικό, αφού εισάγει ποινές και κυρώσεις στους εγγεγραμμένους ανέργους και σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλει τη διαγραφή τους από τα μητρώα μέχρι και για δύο χρόνια αλλά και την αφαίρεση των επιδομάτων και των παροχών του φορέα. 

Επίσης τόνισε πως το νέο νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία ουσιαστική κρατική μέριμνα και πολιτική πρόνοια στους ανέργους που παραμένουν στα μητρώα για μεγάλο διάστημα, ενώ αμέσως μετά παρουσίασε κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα για την ανακούφιση και την προσωρινή στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από την τοποθέτηση του κύριου Δημητριάδη ο Υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης, αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει καμία απάντηση στις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Info

Η τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=pP3-8T36Eyg&feature=youtu.be 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.