Στην Αιγειρο ο Δ. Χαριτου για να ακουσει τα προβληματα των κατοικων

Ακρίβεια και εγκατάλειψη των οικισμών οι βασικές ανησυχίες

Την Αίγειρο επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, περπάτησε στο παζάρι και σε εγκάρδιο κλίμα συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στον οικισμό.

Οι κάτοικοι μετέφεραν στον βουλευτή την ανησυχία τους  για την εγκατάλειψη των χωριών από τους νέους κυρίως ανθρώπους, όπως και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης όσων έχουν μείνει πίσω και παλεύουν με την καθημερινότητα ως αγρότες, μικροί επαγγελματίες και μισθωτοί. Οι πολίτες εξέφρασαν την δυσφορία τους για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την κερδοσκοπία που ροκανίζει  μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, που δεν φτάνουν  να καλύψουν τις βασικές  ανάγκες των νοικοκυριών. Ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση μισθών, επαναφορά της 13η σύνταξης, μείωση τιμών, πάταξη της αισχροκέρδειας, ρύθμιση χρεών, αφορολόγητο στις 10.000  ευρώ, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη και διεκδίκηση στη Βουλή των προβλημάτων που πλήττουν τον αγροτικό  κόσμο, τους νέους ανθρώπους, τον επαγγελματικό κόσμο  καθώς και για όλα τα σημαντικά θέματα  που κρατούν καθηλωμένη τη Ροδόπη. Αναφερόμενος στις δικές του πρωτοβουλίες που πήρε ως βουλευτής τα τέσσερα αυτά χρόνια σημείωσε ότι σήμερα είναι ισχυρό το αποτύπωμα της Ροδόπης στη Βουλή, τονίζοντας  ότι όλο αυτό το διάστημα  πορεύτηκε με μια και μόνο αρχή, πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποι του.

Τέλος ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση με άμεση προτεραιότητα την επούλωση των βαθιών πληγών που αφήνουν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Ενώ τόνισε με έμφαση την αναγκαιότητα μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής παρουσίας από τη Ροδόπη στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.