Στη βουλη το προβλημα με τους τιτλος ιδιοκτησιας των κατοικων του Ηφαιστου

Ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου προς τον υπουργό Εσωτερικών

Ένα φλέγον θέμα για τους κατοίκους του συνοικισμού Ηφαίστου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου. Ο βουλευτής με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, παρουσιάζει  αναλυτικά όλη την εξέλιξη του προβλήματος των κατοίκων του Ηφαίστου από τη μετεγκατάστασή τους το 1937 σε έκταση του Δήμου Κομοτηνής, τη δημιουργία μόνιμων κατοικιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τα έτη 1960 και 1961, έως την ένταξη του Ηφαίστου το 1997 στο σχέδιο πόλης, οπότε όλα τα κτίσματα από αυθαίρετα κατέστησαν νόμιμα, όμως μέχρι σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της παραχώρησης, εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, των οικοπέδων.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση του στη Βουλή, που συνυπογράφουν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει στην κυβέρνηση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί μια ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα επί δεκαετίες. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δε μπορούν να προβούν σε καμία πράξη συμβολαίου, διαθήκης, δωρεάς κα, όσα καταστήματα λειτουργούν στον οικισμό είναι αυθαίρετα, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και φόρους για σπίτια που δεν τους ανήκουν.

Σημειώνει δε ότι έχουν κατατεθεί λύσεις από θεσμικούς φορείς στο θέμα της παραχώρησης των τίτλων, που βασίζονται σε υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιήθηκε σε ανάλογη περίπτωση και ζητά από την κυβέρνηση να σκύψει με υπευθυνότητα σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί πρωτίστως τους αδύναμους οικονομικά, άνεργους, με προνοιακά επιδόματα, εποχικά εργαζόμενους συμπολίτες μας και να δώσει λύση με την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατοίκους του οικισμού «Ηφαίστου» του Δήμου Κομοτηνής ώστε  να σταματήσει η ιδιότυπη ομηρία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.