Στη Βουλη με πρωτοβουλια του Δ. Χαριτου τα σοβαρα προβληματα στην Αστυνομικη Διευθυνση Ροδοπης

Λύσεις ζητά ο βουλευτής με ερώτησή του προς τον υπουργό ΠΡΟΠΟ

Στη Βουλή αναδεικνύονται με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, κτιριακών υποδομών και μέσων εξοπλισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, όπως και τα αιτήματα να λειτουργήσουν τα Αστυνομικά Τμήματα Μεταγωγών και Νυμφαίας.

Με ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι τουλάχιστον 85 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών, οι απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές στο ΑΤ Σαπών και η έλλειψη μέσων εξοπλισμού, επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων όσο και την ποιότητα του παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης. Την ίδια στιγμή οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής και της έξαρσης του μεταναστευτικού, λόγω της ύπαρξης πλήθους στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος στην Κομοτηνή ως έδρα της ΠΑΜΘ, αλλά και λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας μέσω Νυμφαίας στην παραλιακή ζώνη κυρίως του θερινούς μήνες.

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να επιλύσει τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα, αλλά και να προχωρήσει στη λειτουργία και επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών που έχει ιδρυθεί από το 2011, αλλά δε λειτούργησε μέχρι σήμερα, όπως και στην ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Ενώ τέλος ζητάει και την ικανοποίηση κλαδικών ζητημάτων των αστυνομικών, όπως η διεύρυνση του επιδόματος 100 ευρώ λόγω των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης του μεταναστευτικού με τα οποία έχουν επιφορτιστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.